Handelsmissie Mexico

6 T/M 14 APRIL 2019 | Handelsmissie MEXICO

In de tweede week van april 2019 zullen wij met een delegatie naar Mexico reizen. Deze missie wordt gecombineerd met een bezoek aan de 50e WTCA General Assembly (ledenvergadering van alle WTC’s wereldwijd) die daar gehouden zal worden.

Het bezoeken van een General Assembly is een uitgelezen kans om (Noord)Nederlandse ondernemers met internationale ambitie te laten kennismaken met het WTC netwerk en te matchen met buitenlandse bedrijven. Een netwerk dat, naast kennis en kunde toegang geeft tot maar liefst 750.000 organisaties en bedrijven.

In april 2019 kunt u dit ook meemaken. Focus van de General Assembly in Mexico ligt op de volgende belangrijke sectoren:

  • Agrarisch
  • Medisch
  • Water

 

Mexico

In Mexico liggen nog veel kansen voor Nederlandse bedrijven, zo is te lezen in onze whitepaper zakendoen in Mexico. Mexico is de op één na grootste economie van zowel Noord-Amerika en Latijns-Amerika en de op veertien na grootste economie van de wereld. Desalniettemin in Mexico slechts de op vierentwintig grootste handelspartner van Nederland.

Mexico is voor handel op het moment grotendeels afhankelijk van de Verenigde Staten. Aangezien de (handels)relatie tussen de Verenigde Staten en Mexico sinds de verkiezing van Trump onder druk staan, probeert Mexico haar handelspartners nu te diversificeren. Dit levert kansen op voor Nederlandse ondernemers.

VOORLOPIG PROGRAMMA EN REISSCHEMA*:

zaterdag 6 april 2019 Vertrek naar Mexico stad
zondag 7 april 2019 ‘Sightseeing’ en vertrek naar Querétaro
maandag 8 april 2019 Individuele matchmaking afspraken in Querétaro
dinsdag 9 april 2019 International Trade Day bij WTC Querétaro
woensdag 10 april 2019 B2B matchmaking afspraken in Querétaro  en WTCA gala
donderdag 11 april 2019 Vertrek naar Mexico stad en individuele matchmaking afspraken in Mexico stad
vrijdag 12 april 2019 Individuele matchmaking afspraken in Mexico stad
zaterdag 13 april 2019 Optioneel matchmaking afspraken in Mexico stad of vrije tijd en terugreis naar Nederland
zondag 14 april 2019 Aankomst in Nederland
*Uiteraard is het uitgangspunt het treffen van de beste partners. Dit kan betekenen dat individueel afgeweken wordt van dit programma en dat er gereisd moet worden buiten deze regio. Ook kan in samenspraak met de organisatie eigen afspraken ingepland worden of tijd gereserveerd worden om bijvoorbeeld winkelbezoeken af te leggen.

Organisatie

Wij werken nauw samen met verschillende partijen waaronder ons eigen WTC netwerk, ambassades, consulaten en andere handelsbevorderende organisaties. De handelsmissie zal gelijktijdig plaatsvinden met de WTCA General Assembly in Querétaro en dankzij ons WTC netwerk kunnen wij ervoor zorgen dat deuren bij bedrijven makkelijker voor u opengaan. Daarnaast kunt u, mits u aan de voorwaarden voldoet, in aanmerking komen voor 50% subsidie!

KOSTEN EN SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN*:

Deelnamekosten per deelnemer zijn € 3.800,00,- excl. BTW en excl. reis- en verblijfkosten (deze kunnen bij de regeling van de Provincie Friesland wel meegenomen worden in de subsidie aanvraag).

Voor deze handelsmissie kunt u 50% subsidie ontvangen van de provincie Fryslân, Groningen of Drenthe, mits u aan de door hen gestelde voorwaarden voldoet.

Uw onderneming is een organisatie die:

  • erop is gericht met behulp van kapitaal en arbeid deel te nemen aan het maatschappelijke productie- en/of handelsproces met het oog merk om winst te behalen, en;
  • voldoet aan de in bijlage I van de verordening (EG) Nr. 651/2014 van de commissie van 17 juni 2014 vastgestelde definitie van kleine, middelgrote en micro-ondernemingen*, en
  • geen publiekrechtelijk lichaam is en niet voor meer dan 10% structureel wordt gefinancierd door overheidsbijdragen.

*  Tot de categorie kleine, middelgrote en micro-ondernemingen („kmo’s”) behoren ondernemingen waar minder dan 250 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet 50 miljoen EUR en/of het jaarlijkse balanstotaal 43 miljoen EUR niet overschrijdt.

Het stapelen van subsidies is niet mogelijk. Volg de link voor meer informatie.

 

 

Voor meer informatie over deze missie neemt u contact op met
058-2941632 of wtcba@wtcbusinessacademy.com

Geen reacties

Geef een reactie