Noordelijke Handelsdelegatie Wereldtentoonstelling Dubai

VNO-NCW Noord en World Trade Center Leeuwarden/ Noord Nederland organiseren van 31 oktober tot en met 4 november een handelsdelegatie naar de Wereldtentoonstelling in Dubai.

De wereldtentoonstelling wordt om de 5 jaar georganiseerd. De laatste was in Shanghai. Door corona is het evenement met een jaar uitgesteld. Nederland neemt deel aan de Dubai Expo. Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Het is de eerste in de Golfregio. Meer dan 200 landen en organisaties presenteren zich daar. Er worden 20 tot 25 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers verwacht.

De wereldtentoonstelling is gericht op een drietal thema’s sustainability, opportunities en mobility.

Nederlandse deelname aan Expo 2020 kiest voor de verbinding tussen water, energie en voedsel

Elk deelnemend land stelt voor het eigen paviljoen een inhoudelijk werkthema vast dat binnen het overkoepelende thema van de Expo past. In goed overleg met bedrijven en kennisinstellingen is voor de Nederlandse deelname gekozen voor de water, energie en voedsel nexus (nexus is Latijn voor ‘verbinding). Dit is vertaald naar ‘Uniting water energy food’.

Water, voedsel en energie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alle drie cruciaal in de wijdere Golfregio. De Golflanden zijn de grootste verbruikers van water en energie per inwoner in de wereld. Ze importeren nu nog het merendeel van hun voedsel. Dat moet, vinden ze zelf ook, radicaal anders.

Ieder land heeft zijn eigen landendag tijdens de wereld tentoonstelling. Voor Nederland zal dat op 3 november zijn. De verwachting is dat Nederland die dag op het hoogste niveau vertegenwoordigd zal zijn.  Naast deze hoge vertegenwoordiging zal er voor bedrijven door RVO een handelsmissie georganiseerd gaan worden.

Noordelijke handelsdelegatie

Vanuit het Noorden streven wij naar een goede en sterke delegatie.  Voor de bedrijven die met ons meegaan zullen wij de RVO handelsmissie koppelen aan een eigen programma.

Zoals het er nu naar uitziet vertrekken wij op zondag 31 oktober en vertrekken op donderdag 4 november.

Naast het bezoeken van de Wereldtentoonstelling, deelname aan de Nederland dag en een matchmaking event via RVO verzorgen wij het avond programma en een bezoek aan Abu Dhabi. 

Geschatte kosten: deelname kosten matchmaking programma € 975,- per bedrijf (via RVO), Noord Nederland programma € 1200,- pp (voor lokaal transport per bus, tickets, diners, programma en organisatie). Exclusief vlucht en hotel.  Geschatte kosten voor een overnachting tussen de € 200 en € 250 per nacht, vlucht vanaf € 600,- pp. 

Maximaal kunnen 25 bedrijven aan de Noordelijke handelsdelegatie deelnemen. Wij hanteren het principe first come first serve.

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen vul dan onderstaand formulier in en wij zetten u op de lijst. Zodra wij meer duidelijkheid hebben over de programmering laten wij het u weten.

Uiteraard is ons hele programma afhankelijk van de corona ontwikkelingen. Wij volgen in deze het advies van GGD en Buitenlandse Zaken.

Voor meer informatie over de Dubai Expo klik hier

Bevestig via onderstaand formulier je interesse voor de Noordelijke Handelsdelegatie en/of de Handelsmissie van RVO.

Let op! Dit betreft een voorlopige deelname, meer informatie volgt spoedig.

  • Na het verzenden van dit formulier zullen we binnen enkele dagen contact met u opnemen.