Fries bedrijf grote winnaar op techbeurs Las Vegas

De afgelopen editie van de Consumer Electronics Show (CES), de grootste techbeurs ter wereld was een groot succes voor een aantal Nederlandse bedrijven. Vijftig startups onder leiding van Constantijn van Oranje en Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat deden wichtige connecties op en vielen zelfs in de prijzen.

CES is een internationale beurs voor iedereen die gedijt op consumenttechnologieën. Al 50 jaar is het een bewijsveld voor baanbrekende technologieën. Een podium waar innovaties voor de volgende generatie worden geïntroduceerd. CES 2020 vond plaats van 7 tot 11 januari en werd gehost door onze collega’s, WTC Las Vegas.

De Friese startup Hydraloop werd uitgeroepen tot ‘Best of the Best’, de beste exposant van alle 4000 deelnemers, waaronder bedrijven als Samsung en BMW. Het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf deze prijs ontvangt. Uitvinder Arthur Valkieser wil met Hydraloop de wereldwijde waterschaarste oplossen. Er dreigt een tekort aan drinkwater en daarom wil het bedrijf mensen helpen bij waterbesparing, zonder dat ze daarbij comfort verliezen. Hydraloop is een product waarmee je binnenshuis water kunt recyclen. Het systeem reinigt het water, zodat je het veilig kunt hergebruiken.

Ook Reducept, een lid van WTC Leeuwarden, heeft de CES beurs recentelijk bijgewoond. In Las Vegas vielen ze niet in de prijzen, maar afgelopen december wonnen ze de World Summit Award van de Verenigde Naties. Het Leeuwarder bedrijf ontwikkelde een virtual reality-bril die chronische pijn bestrijdt.

Wij zijn trots op deze innovaties van Friese bodem en willen als WTC Leeuwarden Hydraloop en Reducept feliciteren met deze prestigieuze prijzen!

Laat een reactie achter