Elfsquad | MEMBER STORIES

Elfsquad

In onze rubriek ‘Member Stories’ introduceren wij onze leden. Wat doen ze? Wat is hun missie? Wat zijn de kansen en uitdagingen de komende jaren? En tips! Deze keer is het de beurt aan Elfsquad. Wij gingen in gesprek met Wessel de Haan, Commercieel Directeur over de focus van Elfsquad, de aankomende verhuizing en een gewoon doen mentaliteit!

Hoe zou je Elfsquad kunnen omschrijven?

Elfsquad is een organisatie die baanbrekende software maakt om de verkoop en productie van bedrijven zo efficiënt en foutloos te laten verlopen. Met een zeer gedreven team van 15 experts werken wij aan de toekomst van vooruitstrevende maakbedrijven.

 Wat is de missie en visie van Elfsquad?

De organisatie streeft ernaar om de beste CPQ-software te blijven bouwen op de markt. Daarmee streven wij ernaar om de ruis weg te nemen in het verkoopproces. Dat wordt gedaan door middel van configuratie software-gebaseerd op Artificial Intelligence (AI). 

De baanbrekende software van Elfsquad zorgt ervoor dat eigenlijk alle processen voor zowel complexe als normale productiebedrijven veel eenvoudiger wordt gemaakt. Van het product samenstellen tot het maken van een offerte.

Neem bijvoorbeeld een beddenfabrikant, kleuren, materialen, matrassen 100’en opties. Met zoveel opties komt er een moment dat bepaalde keuzes uitgesloten worden, bijvoorbeeld een combinatie van materiaal en kleur. De software zorgt ervoor dat alle mogelijkheden geprogrammeerd zijn. Dit betekent dat men niet halverwege het proces erachter komt dat productie niet mogelijk is. Ook mogelijk voor veel complexere producten als machines, vrachtwagens én installaties.

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van Elfsquad?

Dat is het implementeren en op maat maken van de configuratiesoftware. Waarbij alle kennis uit het bedrijf wordt vastgelegd en zo functioneel mogelijk wordt ingedeeld. 

Alle programmering doen wij vanuit ons kantoor in Drachten. Het implementeren doen wij meestal bij de klanten op locatie. Hierin zien wij veel diversiteit, van productiebedrijven tot machines in de agrarische sector. 

Wat maakt Elfsquad uniek?

Elfsquad is een organisatie met een heel uniek product. De focus ligt op het gebruiken van Artificial Intelligence (AI). Door gebruik te maken van AI kunnen wij twee keer zo snel maar ook twee keer zo succesvol onze CPQ-software aanbieden.

Elfsquad CPQ-software zorgt naast besparing in tijd en kosten ook voor een positieve invloed op duurzaamheid. Doordat alle opties vooraf beschikbaar zijn voor de klant, zullen er geen overbodige materialen of machine-uren worden gedraaid voor een product wat uiteindelijk niet geleverd kan worden. 

Daarbij bestaat het team van hardwerkende experts vaak uit millennials (de eerste generatie die opgroeide met computers en internet). Het is een jong team, allemaal met een IT-achtergrond met de focus op softwareontwikkeling. 

Wat is een uitdaging voor de aankomende jaren?

In de afgelopen 6 jaar hebben ontzettend hard gewerkt en hebben we enorme ontwikkelingen doorgemaakt. In september gaan we verhuizen naar een eigenwijs pand, wat perfect bij Elfsquad past, volgens Wessel. Hiermee laten we de startup fase achter ons. Uiteraard hebben we de ambitie om de groei wereldwijd voort de zetten. We zijn ons export avontuur begonnen in België en hebben zelfs al diverse Amerikaanse klanten en hopen nog meer landen toe te kunnen voegen aan onze portefeuille.

Wat is het beste ondernemersadvies dat je hebt gekregen? Van wie? 

“Gewoon doen! Als je een doel hebt, start gewoon. Begin met testen, kijken en evalueren. Als het niks is kom je er in deze fase pas achter. Een idee of plan hebben kan je niet afkraken als je het geen kans hebt gegeven. Daarnaast zie ik het ondernemerschap als een gebrek aan zelfbeheersing. Als ondernemer ben je continu op zoek naar de uitdaging. Als je iets wil bereiken moet je er 100% voor gaan”, vertelt Wessel.

Heb je een gouden tip voor andere ondernemers die willen exporteren?

Laat je begeleiden. Exporteren is meer dan “alleen je product verkopen” in een ander land. Je kan veel zelf doen, bijvoorbeeld op zoek gaan naar exporteurs in je eigen doelgroep. Maar er zijn organisaties zoals het World Trade Center die er veel meer verstand van hebben, en ondersteuning bieden waar jij het nodig hebt.

 

Rianne Pol – WTC Leeuwarden

Wil je meer informatie over Elfsquad? Bekijk hun website of neem contact op: 085 06 56 638

Overige blogs...

Laat een reactie achter