Eijgen Finance | MEMBER STORIES

WTC Member Stories - Eijgen Finance

In onze rubriek ‘Member Stories’ introduceren wij onze leden. Wat doen ze? Wat is hun missie? Wat zijn de kansen en uitdagingen de komende jaren? En tips! Deze keer is het de beurt aan Eijgen Finance uit Leeuwarden.

Wij gingen in gesprek met Johan Westra, directeur en medeoprichter van Eijgen Finance over persoonlijk advies voor ondernemers, de juiste expertise en oplossing gerichtheid…

Hoe zou je Eijgen Finance willen omschrijven?

Eijgen Finance is de intermediair die verder denkt voor mkb’ers bij het verkrijgen van  een bedrijfsfinanciering en vastgoed hypotheken. Wij bieden ondersteuning voor ondernemers die een financieringsbehoefte hebben om verder te ondernemen. Ook het verkrijgen van vastgoedhypotheken voor beleggingspanden behoort tot onze taken.

Wat is de missie en visie van Eijgen Finance?

“Het ondersteunen van ondernemers en beleggers bij het realiseren van hun ambities, toekomst en hun dromen door het vinden van financieringsoplossingen die hier op aanlsuiten. Dat is onze missie en daar staan wij ook voor.”, vertelt Johan.

Dit doen we op een kritische en eerlijke manier want de ondernemer wil graag duidelijkheid. Daarnaast maken we graag tijd voor onze klanten en dat maakt ons vak ook persoonlijk.

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van Eijgen Finance?

“Een van de belangrijkste services, is het ontzorgen van de ondernemer in het proces van de financiering.”, vertelt Johan. Wij willen ervoor zorgen dat de ondernemer zich kan focussen op zijn of haar passie. Om dit te kunnen doen streven wij naar korte lijnen met de financier, accountant en eventueel een makelaar. Achter de schermen zorgen wij ervoor dat het geregeld wordt.

Wat maakt Eijgen Finance uniek?

Eijgen Finance biedt een bepaalde standaard voor de ondernemers, er is namelijk veel kennis in huis waardoor wij diverse zaken kunnen bedienen bijvoorbeeld bedrijfsovernames en vastgoedfinanciering, maar ook voor verschillende industrieën. Door de jarenlange ervaring en het grote netwerk zijn vele financieringspartijen en hun oplossingen  bij ons bekend, dit geeft de mogelijkheid om snel te handelen.

Door de jaren heen hebben alle 16 vestigingen over het land een groot netwerk opgebouwd waar ook private investors inzitten, die op zoek zijn naar een onderneming of panden om in te investeren. Dat is voor Eijgen handig en voor onze klanten waardevol.

Wat is een uitdaging voor de aankomende jaren?

Eijgen Finance heeft momenteel 16 vestigingen, dit willen we graag uitbreiden naar 40 á 50 kantoren door heel Nederland. Dit kan alleen als hiervoor de juiste personen beschikbaar zijn. Het gaat om kwaliteit.

Een andere uitdaging is natuurlijk de dienstverlening, hoe kunnen wij de ondernemers nog beter helpen? Dat zal altijd een vraagstuk blijven want dat blijft ontwikkelen.

Wat is het beste ondernemersadvies dat je hebt gekregen?

“Wij zien vaak dat mensen veel zelf willen oplossen. De praktijk laat zien dat dit niet altijd lukt. Mijn advies hiervoor is: ga samenwerken! Samenwerken brengt je dichter bij je doel en het zorgt voor een ontwikkeling. Daarbij is je eigen netwerk ook heel erg belangrijk.”, vertelt Johan.

Wil jij graag in gesprek met een van de specialisten van Eijgen Finance? Ze geven jou graag advies over de geschikte financieringsoplossingen.

Rianne Pol – WTC Leeuwarden

Wil je meer informatie over Eijgen Finance? Bekijk hun website of neem contact op:  (088) 515 02 22

Overige blogs...