Eerste European Water Technology week trok 1000 deelnemers

De eerste editie van de European Water Technology Week trok 1000 deelnemers. De meeste gasten woonden meer dan een dag bij, dus elke dag van de congresweek verwelkomden we meer dan 500 mensen.

De EWTW omvatte het Wetsus-congres, met een uitgebreid wetenschappelijk programma, en WaterLink van Water Alliance, gericht op zaken in watertechnologie. Een groep internationale middelbare scholieren was druk bezig op de EIT Raw Materials Science Fair in Wetsus en de provincie Fryslan hield de IJsselmeersummit. De watertechnologie-rondleidingen op donderdag brachten veel mensen naar watertechnologische plekken in het gebied en een deel van het programma was de Selenium-top en de aftrap van het Europese project i-WATERMAP. Bovendien trok de opendeurdag op zaterdag, de WaterCampus Experience Day, 3000 bezoekers.

Tijdens het Wetsus-congres was er een grote verrassing voor de heer Joop Kruithof, lid van het Wetsus Programmaraad. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft aangekondigd dat hij door de Koning der Nederlanden is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De jaarlijkse Marcel Mulder Award, voor uitzonderlijke uitvoeringen in hun onderzoek bij Wetsus, ging naar Jaap Dijkshoorn en Victor Ajao.

Maandagmiddag presenteerden zich zes watertechnologiecentra vanuit de hele wereld, uit Singapore, China, Zuid-Korea, de VS, Israël en natuurlijk WaterCampus Leeuwarden. Een verklaring om de samenwerking verder uit te breiden, werd woensdag ondertekend. Tijdens het WaterLink-gedeelte van de EWTW werden de pitches bepaald voor de winnaar van de WIS-Award. De winnaar, van de 10 concurrenten, is Hydraloop.

Een ander hoogtepunt was dinsdag: een praatje bij de open haard tussen Constantijn van Oranje, speciale afgezant van StartUp Delta en Cees Buisman van Wetsus, gevolgd door (wetenschappelijke) parallelsessies.

Bron: WaterCampus Leeuwarden, 3 oktober 2018

 

Laat een reactie achter