STARTERS coaching

Starters coaching

Starters International Business

U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse markt te betreden. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterkte punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te verzilveren? Met het coachingstraject van Starters International Business (SIB) komt u tot een duidelijk stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt. Onze coaches – Trade Associates – hebben zelf rond de 20 jaar met hun voeten in de internationale klei gestaan. Voor u als deelnemer brengen zij een schat aan praktische ervaring mee. Leer hen hier kennen.

Starterscoaching WTC Leeuwarden

Starters International Business is voor mkb-ondernemers die:

  • geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten;
  • export vast willen inbedden in hun onderneming;
  • beschikken over een organisatie en voldoende middelen;
  • bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

De regeling SIB biedt u een coachingstraject waarbij u in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Het coachingstraject bestaat uit drie á vier gesprekken met uw coach. Tijdens deze gesprekken komt het volgende aan bod:

  • Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen?
  • Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welke landen bieden de beste mogelijkheden?
  • Wat heeft u nodig om uw kansen in de gekozen landen te verzilveren?

De resultaten worden samengevat in een actieplan. Het traject duurt gemiddeld vier maanden. Het traject geeft u inzicht in uw kansen in het buitenland en wat nodig is om daar succesvol te worden. Met het actieplan gaat u vervolgens zelf aan de slag. Het coachingstraject vraagt van u een investering in tijd, geld en energie. Deze inspanning vergroot uw kans op internationaal succes!

U kunt zich aanmelden voor Starters International Business door contact op te nemen met World Trade Center Leeuwarden. Na een eerste oriënterend gesprek kunt u in overleg met uw adviseur een voucher aanvragen voor deelname aan het coachingstraject. Bij uw voucheraanvraag moet u ook een verklaring de-minimis invullen, waaruit blijkt dat u niet te veel staatssteun heeft ontvangen. Neem contact op met WTC Leeuwarden.

Interesse in een SIB-traject?