Export Canvas

Meer advies & coaching

Export Canvas

Het Export Canvas is een geweldig middel om je Internationale Business Plan inzichtelijk te krijgen op één A4-tje. Het Export Canvas wordt ondersteund met een Learning Management Systeem waarin kennis over internationaal zakendoen te vinden is maar waarmee structuur gegeven wordt in het vastleggen en opzetten van een canvas.

Het Export Canvas bestaat uit 9 velden waarbij Buyer Persona’s, je competitive advantage en de internationale waarde propositie cruciaal zijn om te bepalen of je uiteindelijk geld kunt gaan verdienen aan je propositie.

Ideaal bij het invullen van een Export Canvas is om dat met meerdere mensen van verschillende afdelingen te doen. Zo hebben productontwikkeling, marketing, sales, logistiek en productie allen hun deel in de uiteindelijke propositie.

Om een Export Canvas goed te kunnen invullen organiseren wij regelmatig workshops. Daarnaast kunnen onze gecertificeerde adviseurs ingezet worden om een dergelijke invuloefening te begeleiden.

Ben je een startende exporteur? Realiseer je minder dan 25% van je omzet in het buitenland? Je kunt wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van je export en het kiezen van een geschikte afzetmarkt?  Dan is de regeling Starters International Business (SIB) misschien wat voor jou. Samen met een coach loop je in een aantal gesprekken een stappenplan door om bewustwording en richting te geven aan je export.  Wij gebruiken het Export Canvas om structuur aan te brengen en uiteindelijk tot een inzichtelijk model te komen. Aan de regeling is een voucher verbonden met een waarde van € 2.500, -.

Ben je een ervaren exporteur en heb je door de corona omzetderving geleden op een aantal markten en wil je werken aan een nieuw businessmodel dan is het Export Canvas daar zeer geschikt voor. Eerst breng maak je een canvas met je huidige model en daarna die waar je naar toe wilt groeien. Vanuit de overheid is er een kickstartvoucher beschikbaar om een adviseur in te huren om dit proces te begeleiden.

Export Canvas WTC Leeuwarden

Export Canvas is voor mkb-ondernemers die:

  • geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten;
  • export vast willen inbedden in hun onderneming;
  • beschikken over een organisatie en voldoende middelen;
  • bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Dit traject is speciaal voor eenmanszaken of mkb-ondernemers.

  • 20 uur Coaching
  • Online Leeromgeving
  • Uitgebreide Rapportage
  • Jouw Eigen Export Canvas
  • 1-op-1 Advies & Ondersteuning

Vul het formulier op deze pagina in. Na ontvangst nemen wij contact met u op voor een oriënterend gesprek. Vervolgens kunt u in overleg met uw adviseur een voucher aanvragen voor deelname aan het coachingstraject. Voor de voucheraanvraag heeft u eHerkenning nodig.

Vragen over het Export Canvas?