De schouders eronder bij WestCord WTC Hotel Leeuwarden

WestCord WTC Terras

De zakelijke hotspot van Leeuwarden! WestCord WTC Hotel Leeuwarden is de perfecte uitvalsbasis voor (zakelijke) short-stays. De pandemie kwam als een klap voor de hospitality industrie. Bij het WestCord hotel pakken ze de draad weer op, met onder andere een nieuw terras en de studio’s voor online en hybride evenementen. Wij gingen in gesprek met Rolf Jan van Zeyl, General Manager bij WestCord WTC Hotel Leeuwarden.

De schouders eronder!

‘’De coronacrisis kwam natuurlijk als een klap, we hadden prachtige ideeën en veel evenementen op de agenda in 2020. De eerste 2 maanden zat het hotel zo goed als vol, en binnen 3 dagen was het hotel bijna helemaal leeg’’, vertelt Rolf Jan.

Niemand had verwacht dat het zo lang zou duren, in een hotel met 143 kamers en meerdere vergaderruimtes is er natuurlijk altijd iets te doen. Met het hele team hebben we de schouders eronder gezet, met als doel het hotel weer helemaal klaarmaken voor het bezoek. Betrokkenheid van het team is in deze periode heel erg belangrijk geweest. Ondanks dat niet alle ‘’normale’’ werkzaamheden uitgevoerd konden worden, kwam het team wel op naar het hotel. Soms voor halve dagen of een paar uren, maar dit zorgde ervoor dat het team wel in contact was met elkaar en dat is erg belangrijk geweest. De betrokkenheid resulteert nu in een zeer gemotiveerd team met de gedrevenheid om te werken!

Gelukkig hebben we de deuren nooit gesloten en was de zomer van 2020 een verademing. We zagen direct een verandering, namelijk de last minute boekingen werden extreem hoog. In Augustus werd maar liefst 75% van de boekingen last minute gedaan. De bezetting loopt sinds de versoepelingen weer iets op, met nog steeds veel last minute boekingen. Het plannen blijft daarbij wel een uitdaging en vergt ook van het team een bepaalde flexibiliteit. Gelukkig is dat door de wil om te werken geen probleem.

Afwachten is geen optie

Afwachten is geen optie, het contact met de gasten en het behouden van naamsbekendheid is in deze periode erg belangrijk geweest. Om hiervoor te zorgen hebben we een online -en hybride studio gecreëerd, een terras opgezet en zijn we tijdens de tweede lockdown periode ook begonnen met het creëren van Thuis Menu’s vanuit restaurant eleve

Het vergader en congrescentrum werd afgelopen zomer nog niet veel gebruikt. In samenwerking met MHB AV zijn er twee studio’s ingericht, deze studio’s kunnen voor zowel online als hybride evenementen gebruikt worden. De hybride studio is een optie waarbij het evenement zowel live als online is. Dit is met veel evenementen mogelijk, zelfs voor een vergadering. Met de hybride studio krijgt de organisator ook toegang tot een grotere afzetmarkt.

De verwachting is wel dat door de coronacrisis, veel bedrijven gebruik blijven maken van thuiswerken. Als men dan toch wil vergaderen kunnen ze altijd terecht bij WestCord WTC Hotel Leeuwarden.

Wat biedt de toekomst?

Het WestCord WTC Hotel Leeuwarden is klaar om weer volledig te draaien. Het hotel bevindt zich op een mooie locatie vanaf de binnenstad in Leeuwarden, met een zonnig terras en een wellness. Na een dag ontdekken van Leeuwarden of andere steden binnen de Provincie Friesland is Restaurant élevé de perfecte plek om de dag af te sluiten. Het restaurant is bekroond met de Bib Gourmand-onderscheiding door Michelin. Deze erkenning heeft het restaurant ontvangen door de juiste prijs-kwaliteitverhouding, om een culinaire avond te verzorgen met uitzicht over de hele stad.

‘“Toerisme in Friesland en in de stad zal blijven toenemen de komende jaren en ook de zakelijke markt zie ik zeker weer terugkomen, wel in een andere vorm dan voorheen”. zegt Rolf Jan De verwachting is dat de grotere vergaderingen en congressen nog even op zich laten wachten, maar dat de kleinere evenementen en vergaderingen wel doorgaan. Hopelijk komen ook de grotere eind van dit jaar weer op gang. December is vaak een belangrijke maand, met veel grote vergaderingen.

Meer weten over WestCord WTC Hotel Leeuwarden? Bekijk de website.

logo wtc westcord

Laat een reactie achter