De Incoterms 2020 zijn er!

ICC NEDERLAND LANCEERT INCOTERMS®2020 REGELS

 

De International Chamber of Commerce (ICC) heeft dinsdag 10 september 2019 de Incoterms® 2020 gelanceerd. Deze wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor de koop van goederen verschaffen duidelijkheid en zekerheid aan bedrijven wereldwijd. “De Incoterms® 2020 zijn toegankelijker en makkelijker in het gebruik, ze bevatten meer gedetailleerde toelichtingen met illustraties die de verantwoordelijkheden van importeurs en exporteurs voor iedere Incoterms®-regel weergeven”, aldus Marijke Wolfs, directeur van ICC Nederland.

De inleiding bij de Incoterms® 2020 geeft ook een meer gedetailleerde uitleg over hoe je de meest geschikte Incoterms®-regel voor een specifieke transactie kunt kiezen en de relatie van een Incoterms®-regel met andere overeenkomsten. De voornaamste wijzigingen betreffen:

  • De Incoterms® 2020 voorzien in een aantoonbare behoefte in de markt voor on-board bills of lading bij de Free Carrier (FCA) Incoterms®-regel.
  • De Incoterms® 2020 voorzien in verschillende niveaus van verzekeringsdekking onder de Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid To (CIP) regels.
  • De Incoterms® 2020 hebben de mogelijkheid om met eigen vervoermiddelen het vervoer van de goederen te regelen bij FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), and Delivered Duty Paid (DDP).
  • De drieletterafkorting voor Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU.
  • De Incoterms® 2020 hebben aan veiligheid gerelateerde vereisten opgenomen bij de verplichtingen omtrent vervoer en de kosten.

Lancering in Nederland

Deze nieuwe versie van de international commercial terms treedt op 1 januari 2020 in werking. De publicaties van de Incoterms® 2020 vind je op www.incoterms2020.nl. Deze zijn onder andere verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Op deze Nederlandse webportal zal de komende periode steeds meer informatie worden ontsloten over hoe je de Incoterms®-regels kunt gebruiken.

Vertrouwen

ICC introduceerde de Incoterms®-regels in 1936 om algemeen geaccepteerde definities en regels op te stellen met betrekking tot de koop van goederen voor handelspartners wereldwijd. Sindsdien heeft ICC de regels periodiek gewijzigd als gevolg van de ontwikkelingen in de internationale handel. Inmiddels worden miljarden dollars aan handelstransacties jaarlijks ondersteund door deze regels.

“De Incoterms® 2020 regels zorgen er jaarlijks voor dat iedereen wereldwijd zaken kan doen. Omdat de regels importeurs en exporteurs over de hele wereld helpen te beseffen wat hun verantwoordelijkheden zijn, voorkomen deze dure misverstanden. De regels vormen de taal van internationale verkooptransacties en zorgen voor vertrouwen in ons waardevolle wereldwijde handelssysteem”, aldus ICC secretary general, John W.H. Denton AO.

 

Workshop

Samen met onze partner Holland Opleidingen Groep zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van een workshop over de Incoterms® 2020. Deze zal aangeboden worden via de WTC Business Academy.

Laat een reactie achter