Laboratorium Medisan: Alles valt of staat met je leveranciers!

De firma Laboratorium Medisan uit Heerenveen, lid van het WTC netwerk, producent van onder andere capsules op basis van natuurlijke en biologische actieve ingrediënten heeft ten tijde van de corona crises extra opdrachten gekregen voor het product vitamine C. Logisch want het product vitamine C vergroot je weerstand. Toch is uitleveren een grote uitdaging. De hele wereld is op zoek en daardoor komt er een druk op de leveranciers van de ingrediënten.  Anke-Mare Haanstra, Algemeen directeur vertelt in een interview bij NoordZ met WTC Noord Nederland dat de kern ligt bij de relatie met je leverancier. Laboratorium Medisan heeft 30 jaar gewerkt aan haar relatie met verschillende leveranciers, loyaliteit getoond, op tijd betaald en goed met hen gecommuniceerd. Dat levert haar nu een voordeel op ten opzichte van andere afnemers. Wel staan de prijzen onder druk en moet er creatief geschakeld worden op logistiek vlak. Zo hebben zij ingrediënten per boot verscheept vanuit China naar Indonesië om van daaruit  met vliegtuig naar Nederland te sturen. Dit omdat het vliegverkeer vanuit China was stilgelegd.

Naast de bestaande leveranciers hebben zij ook hun overige leveranciers moeten aanspreken. Omdat er strenge eisen worden gesteld aan de grondstoffen is het een hele opgave om de grondstoffen op tijd geleverd te krijgen.

Uiteraard heeft Laboratorium Medisan ook intern maatregelen genomen om het corona virus buiten de deur te houden. Met hun team zijn zij meteen in het begin om de tafel gegaan en hebben diverse scenario’s besproken waaronder die als er geen grondstoffen geleverd zouden worden. Want voor hun is het heel duidelijk: geen grondstoffen geen productie betekent geen omzet. Door de verhoogde vraag moet Laboratorium Medisan nu alle zeilen bijzetten. Er wordt in ploegen gewerkt en zelfs Anke-Mare staat achter de machines. “Ik sta bij een potvulmachine tot groot respect van de collega’s. Samen de schouders eronder!” Bekijk hieronder het hele interview.

Geen reacties

Geef een reactie