25% van de bedrijven lekken data, jij ook?

Een kwart van de kleine bedrijven (25%) zet hun financiën op papier in plaats van digitaal, volgens B2B-onderzoeksbedrijf Clutch. Handmatige boekhouding is niet alleen tijdrovend, maar ook vatbaarder voor menselijke fouten, datalekken en schade door fysieke rampen, zoals branden of overstromingen.

Bijna de helft van het MKB heeft geen boekhouder

Daarnaast is uit het onderzoek is gebleken dat 51% van de kleine bedrijven minstens 1 accountant of boekhouder in dienst heeft. Experts bevelen het uitbesteden van financiële en administratieve werkzaamheden middels online tools aan als een betaalbare oplossing voor kleine bedrijven die zich geen intern boekhoudkundig personeel kunnen veroorloven. Ondanks dat het gebruiken van online tools het administratieve proces vele malen makkelijker maakt, is het ook vaak het geval dat bedrijven met verschillende software pakketten rondlopen die niet met elkaar praten. Dit zorgt ervoor dat er veel dubbel-type werk in zit. In plaats van dat jouw software het werk efficiënter maakt, doe je er weer net zo lang over als voorheen.

Zo efficiënt mogelijk je boekhouding doen

Zoals eerder vermeld in dit artikel kan software de gecompliceerde taak van boekhouding voor kleine bedrijven vereenvoudigen. Doorgaans kan het wel eens misgaan bij de koppeling tussen het boekhoudprogramma en de HR software waar intern mee gewerkt wordt. Het koppelen van deze verschillende systemen kan het werk enorm vereenvoudigen en efficiënter maken. Wat uiteraard als gevolg heeft; meer tijd besparen, minder repetitieve administratie werk en een veel lagere kans op datalekken doordat het nog op papier staat.

Bij WTC lid beeproger werken ze bijvoorbeeld op dit moment aan een koppeling tussen NMBRS en Bamboo. NMBRS is een salarisadministratie tool en Bamboo biedt een optimale HR dienstverlening. Mocht je de mogelijkheden willen weten voor jouw bedrijf, neem dan contact op met beeproger.

Over Clutch

Een bedrijf dat zich focust op B2B-onderzoek in het hart van Washington, DC. Clutch verbindt de MKB met de best passende bureaus, software of consultants die ze nodig hebben om sterk uit de voeten te komen. De methode van Clutch vergelijkt zakelijke dienstverleners en software in een specifieke markt op basis van geverifieerde klantbeoordelingen, aangeboden services en werkkwaliteit.

Voor dit onderzoek ondervroegen ze 302 eigenaren en managers van kleine bedrijven om meer te weten komen over hun boekhoud middelen.

Bron: Beeproger, 4 oktober 2018

Laat een reactie achter