Evert Jan Schouwstra

Managing Director

Na 20 jaar internationaal actief te zijn geweest (export naar meer dan 60 landen) voor diverse bedrijven en organisaties ben ik van 2005 tot en met 2014 werkzaam geweest bij de Kamer van Koophandel als Senior Trade Consultant. Ik heb daar bedrijven ondersteund en geadviseerd in het zakendoen met het buitenland. Ik heb grote evenementen zoals de Internationale handelsdag  en diverse handelsmissies georganiseerd. Ik vind het belangrijk dat het onderwijs dicht bij het bedrijfsleven moet staan en ben daarom vice-voorzitter van de Adviesraad voor de opleiding International Business and Management Studies in Leeuwarden. Daarnaast ben ik coach voor het programma  Starters International Business van RVO en bij het programma International Business Talent van de Hanze Hogeschool. Van 2011 tot en met 2013 was ik gedetacheerd bij het WTC en sinds 1 januari 2015 ben ik definitief over gegaan.

Het is mijn doel om onze regio en zoveel mogelijk bedrijven te laten profiteren van het unieke WTC concept. Ik zal er alles aan doen om ons netwerk, onze activiteiten en onze dienstverlening zo te ontwikkelen dat het vanzelfsprekend is om bij ons aangesloten te zijn. Hopelijk tot snel.


Froukje

Froukje Kooistra

Manager Operations

Met Friese roots en met 20 jaar buitengaats werken en wonen nu actief in en voor Noord-Nederland. Mijn 32 jaar werkervaring neem ik in mijn rugzak voor u mee. Voor A.T. Kearney, een internationaal, strategisch adviesbureau met 56 kantoren wereldwijd, was ik 10 jaar als coördinator Werving & Selectie en Trainingen internationaal aan het werk. Ik coördineerde o.a. de recruiting van A.T. Kearney bij INSEAD in Fontainebleau / Singapore en de US Business schools (GSB Chicago, Kellogg, Michigan, Wharton, Harvard etc).

Voor mij zit de drive in het woord verbinden. Organisatorisch alle puzzelstukjes aan elkaar verbinden tot een prachtig geheel. Mensen met mensen in contact brengen zodat daadwerkelijk zaken in gang gezet kunnen worden. Daar ga ik voor. Tot ziens.

 

 


Karel Bolt

Project Manager WTCA GA 2018

“Per 15 mei ben ik als projectmanager begonnen bij het WTC. Jan Zeinstra en Evert-Jan Schouwstra hebben mij gevraagd het programma van de General Assembly in April 2018 vorm en inhoud te geven. In grote lijnen hebben wij het programma voor de jaarvergadering nu klaar. Maar gelijk liggen er nog veel kansen voor Nederlandse bedrijven om zich presenteren aan dit wereldwijde netwerk van WTC’s. Als organisatie hebben wij ons ten doel gesteld om deze keer de buitenlandse WTC delegaties uit de dagen hun lokale ondernemers mee te nemen naar Leeuwarden.”

“Wij willen netwerken aan elkaar verbinden en nieuwe samenwerkingen laten ontstaan! Tijdens ons driedaagse congres willen wij laten zien hoe Nederland antwoord geeft op de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag de dag: Een veilige samenleving, gezondheid, goed en voldoende water en voedsel, alternatieve energiebronnen en een slimme en groene logistiek. Nederland beschikt over vele mooie, innovatieve bedrijven die slimme oplossingen hebben bedacht die wachten op een internationale uitrol. De WTC General Assembly is een prachtig platform om deze innovaties aan de wereld te tonen. Ik nodig u van harte uit hieraan deel te nemen.”

 


Foto LisetLiset Adnan-Eertman

Management Assistent

Sinds augustus 2016 ben ik aan de slag bij World Trade Center Leeuwarden voor 4 dagen in de week. In deze zomer heb ik mijn studie European Studies aan de NHL succesvol afgerond. Via het Export Carrousel ben ik in contact gekomen met verschillende internationale bedrijven in Noord Nederland. In dat programma tijdens mijn studie mocht ik samen met een aantal andere studenten werken aan een exportplan voor een ondernemer uit de regio. Superleuk, intensief en leerzaam. Naast deze ervaring en een half jaar studie in Istanbul ligt nu mijn uitdaging om u en het team van WTC Leeuwarden te ondersteunen. Ik wil graag onze leden en bedrijven uit de regio beter leren kennen. Graag tot binnenkort.

 


Stagiaires

Niels, Kalina en Henk

World Trade Center Leeuwarden werkt graag met stagiaires. Jonge mensen met de nieuwste kennis die wij kunnen inzetten voor onze leden. En daarnaast kunnen wij jonge mensen een stukje werkervaring meegeven. Voor de tweede helft van het jaar 2017 worden wij ondersteund door drie studenten – Henk, Niels en Kalina.
Henk Veldhuizen studeert Geschiedenis en Theologie aan de RUG. Zijn focus ligt op Eigentijdse Geschiedenis van Midden- en Oost-Europa. Hij heeft door zijn studie al vele landen in deze regio mogen bezoeken. Hij is betrokken bij de Business Academy en werkt aan de profilering van WTC Leeuwarden.
Niels Remigius is laatstejaars student Communicatie en zet zijn vaardigheden voor ons in. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij de Leeuwarder Courant en heeft hij een semester gestudeerd in Hongkong.
Kalina Vrieze is Geschiedenis student en volgt de master History Today met een specialisme op Oost-Europa. Ze heeft gestudeerd in Moskou en aansluitend heeft ze voor het Nederlands consulaat in Sint-Petersburg. Zij houdt zich vooral bezig met de General Assembly.

 

 


Ambassadeurs / coaches

World Trade Center Leeuwarden werkt met ambassadeurs / SIB coaches. Zeer ervaren ondernemers die zelf meer dan 20 jaar werkervaring hebben in het buitenland.  Wij stellen Jos Steigstra, Reind Zonderman, Douwe Oberman, Harry Bulthuis en Derko den Otter graag aan u voor.  Evert Jan Schouwstra is eveneens SIB coach. Klik hier voor hun profielen

Douwe Oberman

Douwe Oberman

Douwe Oberman is manager met een oog voor sales en marketing, hier heeft hij bij verschillende bedrijven functies in uitgevoerd. Hij heeft veel ervaring in de agrarische sector, o.a. voor het Centraal Bureau Tuinbouwveilingen en het ZPC te Leeuwarden. Sinds 1994 werkt hij als zelfstandig interim manager en adviseur voor verschillende bedrijven en projecten. Douwe heeft zich gespecialiseerd in verschillende regio’s, zijn focus ligt voornamelijk in het ontdekken en veroveren van nieuwe markten.

 

 

 

 

 

Jos Steigstra

Jos Steigstra

Jos Steigstra is bedrijfskundig adviseur en interim manager met jarenlange ervaring als sales en marketing manager bij internationale bedrijven (National Semiconductor – Olivetti – Casio). Jarenlang was Jos werkzaam bij Lanarte BV, aanvankelijk ter versterking van het directieteam, later als DGA. Hij ontwikkelde internationale business middels het opzetten van een netwerk van eigen verkoopkantoren, distributeurs en agenten. Jos is gespecialiseerd in het ontwikkelen van mensen, internationale business, creëren van merkbeleving en authenticiteit, verkoopontwikkeling en rendementverbetering. Regionaal gezien zijn Europa en Noord Amerika zijn kerngebieden. Sparring partner voor ondernemers.

 

 

 

Reind_Juni_2015

Reind Zonderman

Reind Zonderman heeft jarenlange, internationale ervaring in export en marketing bij bedrijven, die actief zijn in de industrie, infrastructuur, waterproofing, projecten en milieu. Zo was hij als managing director en daarna ook board member bij verschillende internationale bedrijven, actief in deze sectoren zoals o.a : ESHA Group, Protecta/BRD,  Rieber Group/ Norway en Icopal/Denmark. Reind heeft zich gespecialiseerd in alle aspecten van management, export marketing, business development, acquisities en samenwerkingsverbanden  in het bedrijfsleven. Hij heeft meer dan 35 jaar exportervaring in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

 

 

 

 

Derko den Otter

Derko den Otter QE

 Derko den Otter studeerde International Business & Languages aan de Hogere Economische School in Amsterdam van 1982 tot en met 1985. Na zijn studie en militaire dienst heeft hij 25 jaar export management gedaan voor een viertal multinationals zoals Norsk Hydro, Tessenderlo Groep, Saint-Gobain en TenCate. Gedurende zijn carrière heeft hij ruime ervaring opgedaan in sectoren zoals agrifood (diervoeding en professionele glastuinbouw), water management en leisure. Hij beschikt over wereldwijde ervaring in international business waarbij het exploreren en opbouwen van nieuwe exportmarkten zijn grootste passie was en nog steeds is. Bovendien heeft hij wereldwijd gereist waardoor hij ruime kennis heeft van de diverse zakenculturen. Vanaf 2013 ondersteunt hij Nederlandse en buitenlandse MKB-bedrijven bij het exploreren van nieuwe exportmarkten vanuit zijn eigen exportadviesburo en heeft hij matchmaking gedaan in het kader van handelsmissies uit Canada en de VS. Hierdoor heeft hij ook ervaring opgedaan in de food en medical sector. Derko spreekt 5 moderne talen en werd door WTC gevraagd om toe te treden tot haar team SIB-coaches vanwege zijn ruime exportervaring.

 

 

Evert Jan Schouwstra 2 (klein)Evert Jan Schouwstra

Evert-Jan Schouwstra is de managing director van het World Trade Center (WTC) Leeuwarden en was daarvoor jarenlang werkzaam bij de Kamer van Koophandel (KvK) als Senior Trade Consultant. Hij adviseerde bedrijven bij het betreden van een nieuwe markt en reisde jarenlang de wereld rond om connecties te leggen voor Nederlandse bedrijven. Zelf exporteerde Evert-Jan naar 70 landen. Evert-Jan is een verbinder tussen bedrijven. Door zijn werkzaamheden bij KvK en het WTC Leeuwarden beschikt hij over een uitgebreid internationaal netwerk.