Handelsmissie Zweden

10 t/m 13 november 2019

Malmö & Stockholm

INTAKEGESPREKKEN midden/eind augustus 2019

BROCHURE

 

De economie van Zweden biedt verschillende mogelijkheden. Zo investeert het land bijvoorbeeld in infrastructuur en stedelijke ontwikkeling. Maar ook andere sectoren zijn veelbelovend. Waar liggen de meeste kansen voor u?

De handelsmissie is multisectoraal en zowel voor grote en kleine ondernemers.
Het doel is marktoriëntatie, kennisverwerving en matchmaking.

Kansen

Zweden staat in de top 5 van belangrijkste exportbestemmingen van Nederland. Zweden wordt vaak gebruikt als testmarkt door Nederlandse bedrijven vanwege de vergelijkbare marktkenmerken en voorkeuren van de consumenten. Interessante sectoren in Zweden zijn op dit moment levensmiddelen, bouwmaterialen, infrastructuur, farmaceutica en medisch materiaal. De markt is echter volwassen en de meeste producten/diensten zijn in principe aanwezig. Het is dan ook van groot belang om als Nederlandse exporteur met een onderscheidend product/dienst de markt te betreden.

Download onderaan de pagina de whitepaper over Zweden om erachter te komen welke sectoren voornamelijk kansen bieden. Leer tevens over de Zweedse businesscultuur.

Het YouTube account ‘Business Sweden’ biedt op een creatieve manier inzichten in kansrijke sectoren van Zweden.

 

Planning

Dag 1: Zondag 10 november
  • Avond aankomst in Malmö (vlucht Kopenhagen)
  • Welkom & briefing in Malmö (incl. uitleg programma)
  • Inleiding over zakendoen in Zweden
  • Diner met de deelnemers voor onderlinge kennismaking
Dag 2: Maandag 11 november
  • Individuele matchmaking afspraken in en rond Malmö
Dag 3: Dinsdag 12 november
  • Individuele matchmaking afspraken in en rond Göteborg
Dag 4: Woensdag 13 november
  • Individuele matchmaking afspraken in en rond Stockholm
  • Terugreis vanuit Stockholm

 

Organisatie

De organisatie ligt in handen van World Trade Center Noord-Nederland. Uitvoerder in Zweden is het Zweedse consultancybureau Market Link Scandinavia AB, met directeur Callette Terhaerdt Losic.

Market Link bestaat sinds 1985 en heeft tot op heden meer dan 1900 bedrijven geassisteerd bij het opstarten van exportactiviteiten. Market Link heeft Nederlandssprekende medewerkers, is gevestigd in Malmö, beschikt over een breed netwerk aan lokale contacten en heeft de ervaring en kennis in huis om bij de juiste gesprekspartners deuren te openen.

 

KOSTEN EN SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Deelnamekosten per deelnemer zijn € 3.100,- excl. BTW en reis- en verblijfkosten. Leden van WTC krijgen € 125,- korting. Voor deze handelsmissie kunt u 50% subsidie ontvangen van de provincie Fryslân, Groningen of Drenthe, mits u aan de door hen gestelde voorwaarden voldoet. Ook is mogelijk een RVO missievoucher aan te vragen. Het stapelen van subsidies is niet mogelijk. Volg de link voor meer informatie.

 

Aanmelden en meer informatie

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Liset Adnan-Eertman: 058 – 294 1655 of l.adnan-eertman@wtcl.nl

Intakegesprekken vinden midden/eind augustus 2019 plaats in Leeuwarden. Market Link is bij de intakegesprekken aanwezig. Alternatief is een telefonische intake maar de voorkeur gaat
uit naar persoonlijk intakegesprek.

AANMELDFORMULIER HANDELSMISSIE ZWEDEN

Laat een reactie achter