Profiteer van de kansen die BIG DATA bieden!

11sep

Laat de data voor je werken. Hoe kunnen we Big Data gebruiken?

Vormt Big Data een bedreiging of kunnen we deze data inzetten om onze verkoop te vergroten?

Wat houdt dat dan in, big data?

Wanneer er gegevens verzameld worden in databases kunnen we deze analyseren en hieruit inzichten halen om zo te kunnen groeien, als werknemer maar zeker ook als bedrijf. We ‘weten’ door deze data immers wat werkt en waar onze aandacht naar uit moet gaan wanneer het gaat over bedrijfsvoering. Maar de hoeveelheid data groeit enorm snel, verandert continu en is vaak onsamenhangend en daarmee ongestructureerd. Hierdoor is er veel kennis en kunde nodig om deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen. Kortom, big data vraagt om specialisten. De vraag is immers niet óf bedrijven inzichten uit big data zouden moeten halen, maar hóé ze het moeten aanpakken.

Zodoende brachten wij, samen met de Friese Exportclub en de NHL Hogeschool, specialisten samen tijdens de BIG DATA bijeenkomst op 11 september!

 

Op maandag 11 september was de Friese Exportclub te gast bij de NHL in Leeuwarden. De bijeenkomst stond in het teken van Big Data. Wat betekent deze krachtige term nu eigenlijk en hoe kunnen we dit positief gebruiken? In drie uiteenlopende presentaties is dit aan onze leden uitgelegd.

De NHL | Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden heeft sinds vorig jaar de beschikking over zijn eigen supercomputer, de Deep Frisian genaamd. Een supercomputer met een rekenkracht van meer dan honderd pc’s tezamen. Lector Ioannis Katramados van Deep Learning en eigenaar van Cosmonio gaf een uitleg hoe we Big Data kunnen inzetten voor het analyseren van gegevens en opsporen van afwijkingen, welke wij met onze eigen ogen niet meer kunnen waarnemen.

De NHL wil met de Deep Frisian supercomputer een bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Smart Industries in Noord-Nederland.

Wesley Narain van Sterc gaf vervolgens een presentatie over het “Sterc”model. Hoe verwerk je Big Data? Een van de eerste stappen is om alles te bundelen wat je om je heen hebt. Daarbij moet je jezelf een flink aantal vragen stellen zoals:
– Wat zijn de statistieken?
– Zijn er trends te ontdekken in deze data?
– De richting bepalen
– Wat wil je met deze data bereiken?
– De juiste data op de juiste doelgroep afzetten
– Bepalen van je doel op basis van de verzamelde data
– Bepalen van de ROI (Return of Investment)

Al deze vragen vertaal je vervolgens naar middelen, mix en functionaliteit zowel online als offline.
Sterc begeleidt tal van bedrijven met succes op basis van het Sterc model.

De afsluitende presentatie kwam van internet ondernemer en online business coach Alex van Ginneken. Alex helpt bedrijven online te groeien en is specialist in het op de juiste manier inzetten van online middelen en technieken. Tijdens zijn duidelijke presentatie gaf Alex zeer nuttige tips om Big Data te verzamelen en te gebruiken.

Start wanneer je veel data wilt verzamelen van je bezoekers op je website met het verkrijgen van een voornaam & e-mailadres en bouw vervolgens de data uit door goede email automation icm met mini-enquêtes, tests en vragenlijsten. Zo krijg je een goed beeld van je potentiële klant. Wanneer je bijvoorbeeld ook een mobile-app inzet is het mogelijk om nog veel meer data te verzamelen over de gebruiker en kan er ook waarde volle data worden teruggegeven.

Alex sloot af met ‘eigenlijk zou elk bedrijf een CTO moet hebben’.

Big Data, absoluut niet zo zwaar als het klinkt maar zeker niet onbelangrijk. Die boodschap is onder de aanwezigen goed doorgedrongen.

Hieronder vindt u de presentaties.

Presentatie Ioannis Kamatros NHL

Presentatie Wesley Narain – Sterc

Presentatie Alex van Ginneken

 

 

 

 

 

Interesse in een lidmaatschap bij World Trade Center Leeuwarden? Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.


Datum en tijd:
11 september 2017
Van: 16:30
Tot: 19:30
Locatie:
NHL Hogeschool
Rengerslaan 10
8917 DD Leeuwarden
Contactgegevens:
Froukje Kooistra
f.kooistra@wtcleeuwarden.nl