Eerdere activiteiten

Thematische bijeenkomsten en inloopborrels
 • 02nov
  Bedrijfsbezoek (112) Meldkamer Noord-Nederland – Regionaal Coördinatiecentrum

  Ooit 112 moeten bellen? Waar komt uw telefoon binnen in Noord-Nederland? Hoe is de organisatie bij een grote calamiteit op het industrieterrein waar uw bedrijf gevestigd is? Hoe werkt de regionale Meldkamer Noord-Nederland?

  De leden van Businessclub World Trade Center Leeuwarden zijn van harte welkom bij de Meldkamer Noord-Nederland. Het is zoals zij zelf aangeven best bijzonder dat wij bij deze levensreddende dienstverlener binnen mogen kijken.

  Lees verder..


 • 09okt
  WTC Handelsmissie Polen

  Heeft u internationale ambities en wilt u snel de juiste contacten leggen in Polen? Ga dan mee op deze handelsmissie. Wij werken nauw samen met verschillende partijen waaronder ons eigen WTC netwerk, ambassades, consulaten en andere handelsbevorderende organisaties. De handelsmissie is voor grote en kleine ondernemers. Deze handelsmissie vertrekt in de vroege avond van 9 oktober 2017 vanaf Groningen Airport Eelde naar Gdansk en in de namiddag van 13 oktober 2017 wordt teruggevlogen naar Nederland.

  Lees verder..


 • 11jul
  Zomerevent – Aventoer – Avontuur!

  Na de radio zendboot en de Ecokathedraal hadden wij weer een bijzondere locatie gevonden voor ons zomerevent – namelijk Aventoer in Burgum. Wij daagden onze leden uit om met ons de hoogte in te gaan of juist relaxed te gloeien in het donker.

  Naast actie hadden deelnemers volop gelegenheid tot netwerken. Wij sloten af met een heerlijk BBQ.

  Lees verder..


 • 19jun
  WTC Handelsmissie Denemarken / Zweden

  Bent u ondernemer met internationale ambities? En wilt u snel de juiste contacten leggen in Zweden en Denemarken? Ga dan mee met onze uitgaande handelsmissie naar Zweden en Denemarken van 19 tot en met 22 juni 2017.

  Lees verder..


 • 16mei
  Zout aan de broek – Excursie door Groningen Seaports

  Vandaag bezoeken wij Groningen Seaports. Met 24 WTC leden kunnen wij deelnemen aan de excursie ‘Zout aan de broek’. Dit is een exclusief programma. Deadline aanmelding 1 mei

   

  logo-groningen-seaports

  Lees verder..


 • 12mei
  BE SMART! BE INTERNATIONAL!

   

  Hét event van 2017 als het gaat om internationalisering in Noord-Nederland!
  Een ochtendprogramma vol interactieve workshops, een actieve en nieuwe kijk op innovatie en export, de digitale toekomst, en nog veel meer.
  Met negen partijen uit het noorden wordt nu voor de tweede keer “Be Smart Be International” georganiseerd. Een dag vol met alle ins en outs rondom internationaal zaken doen.

   

  Lees verder..


 • 06apr
  Bedrijfsbezoek Wifo-Anema BV – Simply Strong

  jpeg-logo-2016-hoge-resolutieWij helpen boeren om voedsel te produceren!

  Op 6 april waren in het Noord-Friese Ferwert de deuren van het bedrijf Wifo-Anema geopend voor onze 25 leden en introducés, waaronder de burgermeester van Ferwerderadiel. We werden hartelijk ontvangen door Wytze Anema en Marco Holwerda.

  Lees verder..


 • 22mrt
  High Wine op WTC plein tijdens BCDN

  Op woensdag 22 maart bent u van harte welkom voor de High Wine op het WTC plein. De heer Jodocus Boomsma van Boomsma distilleerderij opent de High Wine.

  Kom proeven van verschillende wijnsoorten terwijl u ondertussen netwerkt en maak tevens kans op mooie prijzen!

  U bent van harte welkom ons te bezoeken bij stand 4120 en het WTC plein!

   

  Lees verder..


 • 21mrt
  Arena sessie Internationaal Zakendoen en aansluitend High Beer bij BCDN

  Ontmoet leden van de Friese Exportclub (FEC), World Trade Center Leeuwarden – Center for Export & Import, deelnemers aan de Export Carrousel(s) Friesland en leden van meer businessclubs uit Noord-Nederland op het WTC plein. Kom eerst naar onze Arena sessie en laat u informeren over de laatste ontwikkelingen in Internationaal Zakendoen (aanvang 18.30 uur).

  Aansluitend staat vanaf 19.30 uur op het WTC plein de bierproeverij voor ons klaar. Wijnhandel Wielinga laat ons kennismaken met 4 bieren gebrouwen in Friesland van twee verschillende lokale brouwerijen en restaurant élevé serveert daarbij passende hapjes.

  Lees verder..


 • 10feb
  Exclusieve netwerkborrel met CCL bij Boot Holland

  Van 10 tot en met 15 februari 2017 vindt in het WTC Expo de jaarlijkse watersportbeurs ‘Boot Holland’ plaats. WTC leden en leden van de Commerciële Club Leeuwarden netwerken met elkaar tijdens de exclusieve netwerkborrel  bij de openingsdag van de beurs Boot-Holland!

  Een mooie gelegenheid om lokaal te netwerken en een prachtige beurs te bezoeken.

  Lees verder..


 • 14dec
  Ontstaan en bezichtiging – Alma-Tadema tentoonstelling 'De klassieke Verleiding'

  imagesAls afsluiting van het jaar 2016 bezoeken wij in de avonduren het Fries Museum. Conservator Frank van der Velden neemt ons mee in de mega organisatie van de Laurens Alma-Tadema tentoonstelling. Daarna volgt een high light rondleiding door het Museum en uiteraard staan wij langer stil bij de werken van Alma- Tadema. Wij sluiten de bijeenkomst af met een maaltijd.

  Deze bijeenkomst is exclusief voor onze WTC leden.

  Lees verder..


 • 31okt
  Groot Fries Ondernemers Treffen 2016: Topspreker Peter van Uhm houdt ons een spiegel voor.

  gfot-knipsel-goed

  Met negen deelnemende organisaties / businessclubs en het platform Financieel Zakelijke Dienstverlening Leeuwarden is het Groot Fries Ondernemers Treffen 2016 (GFOT) groter dan ooit. De combinatie van dit feit en de spreker van de avond zorgen voor een onvergetelijke avond: de keynote speaker is de heer Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten en schrijver van het boek ‘Ik koos het wapen’.  

  Lees verder..


 • 27sep
  'Vroom & Dreesmann, de opkomst en ondergang van het warenhuis 1887-2016'

  V&DPhilippe Hondelink, regiosecretaris district Noord van Koninklijke Metaalunie en V&D-historicus, heeft recent een boek geschreven over de opkomst en ondergang van Vroom & Dreesmann. Gedurende deze avond geven wij hem de vloer om meer te horen over deze pioniers en vernieuwers. 129 jaar detailhandelshistorie en wat wij daaruit mee kunnen nemen.

  Leuk weetje: Vendex International NV behoorde in de jaren 80 tot de grootste internationale retailconcerns ter wereld!

  Lees verder..


 • 07jul
  Zomer evenement – rondleiding Ecokathedraal te Mildam en afsluitende BBQ met sterke verhalen

  9J0A2840x_zpsf7d8da1fWat hebben de Rotterdamse Markthal, de Noord/Zuidlijn en Eye in Amsterdam en parkeergarage Lammermarkt in Leiden gemeen met de Ecokathedraal? Ze staan allemaal op de lijst met 7 nieuwe Nederlandse Wereldwonderen in het oktobernummer 2015 van HP/De TIJD.
  Een opvallend verschil tussen deze wereldwonderen: De kosten van 6 projecten lopen uiteen van € 36 miljoen tot € 3,1 miljard. Realisatiekosten van de Ecokathedraal: € 0,-

   

   

  Lees verder..


 • 07jun
  Bedrijfsbezoek Van der Ploeg Equipmentbuilders te Leeuwarden

  OffshoreExtreme conditions requires extreme quality!

  Defensie, industrie en off shore — gebieden waar Machinefabriek Van der Ploeg actief voor werkt. Wat doen zij? Wat is hun productieproces? Hoe werken zij succesvol samen met de andere maakindustrie bedrijven in Noord-Nederland als bijv. Kingmetaal, Douna en SMI?

  Lees verder..


 • 23mei
  Handelsmissie Canada: Toronto en het grootste matchmaking event Centrallia

  vlag CanadaDe World Trade Centers in Nederland organiseren samen met Handelsroute.nl een ondernemersreis naar Toronto en het lead generation event Centrallia in Winnipeg.

   

  Lees verder..


 • 11mei
  Bedrijfsbezoek Stertil Group – Kootstertille

  STERTILB5021_Canvas_GROUP_27CM300DPI smallVandaag staan de deuren van de Stertil Group voor de leden van World Trade Center Leeuwarden Center for Export & Import open. Wij bezoeken hun locatie in Kootstertille.  Stertil Group heeft in het jaar 2015 de FME International Business Award 2015 gewonnen.

  Lees verder..


 • 15apr
  BE SMART! BE INTERNATIONAL!

  Banner Be Smart Be International met helder kleuren en tekst

  Hét event van 2016 als het gaat om internationalisering in Noord-Nederland!
  Vanaf 08.30 uur tot 13.15 uur staan topranking sprekers en inhoudelijke workshops voor u op het programma. Bovenal zal het gaan plaatsvinden op het TT-circuit in Assen tijdens de kwalificatietrainingen van het WK Superbike!

  Lees verder..


 • 22mrt
  Ontmoet ons bij Business Contact Dagen Noord – met Duitsland expert (DNHK) en High Beer

  combi BCDN en standBezoek ons op 22 en 23 maart 2016 bij de BCDN op stand 4117 en op het WTC plein.
  Kennis maken? Internationale ambities? Even bijpraten over de laatste ontwikkelingen van uw business? Meer willen weten over ons en het internationale netwerk? Laatste ontwikkelingen horen? In contact gebracht worden met andere leden? Interesse in kosteloze coaching op het gebied van internationaal zakendoen? Kennis maken met onze coaches? U bent van harte welkom!

  Lees verder..


 • 26jan
  Authentic and natural Leadership! met Ian Read

  IMG_3028Authentiek Leiderschap, Zelfsturende teams en de bedoeling van jouw organisatie.

  Ondernemerschap gebaseerd op de leefprincipes van dieren in de Zuid-Afrikaanse wildernis.

   

  Lees verder..


 • 02dec
  Bedrijfsbezoek Lab Medisan Heerenveen met diner bij Restaurant Novus.

  Lab Medisan logoLaboratorium Medisan BV te Heerenveen opent vandaag haar deuren voor ons. Een groeiende (inter)nationale speler in de wereld van gezondheid. Wij kunnen met 40 mensen hun cleanroom bezoeken. De cleanroom is uniek qua grootte aangezien het complete productieprocessen tot en met de consumenten eindverpakking in deze cleanroom gebeurt. 1400 M² gevalideerde ruimte overeenkomstig de farmaceutische norm EU GMP classificatie A&D.

  Lees verder..


 • 11nov
  Bedrijfsbezoek Accell (Batavus)

  Accell NederlandNederland is een fietsland bij uitstek. Naast dat wij veel fietsen gaan de fietsen van Accell o.a. de Batavus(!!) ook de wereld over! Hoe is het productie proces? De fabriek staat voor ons open in de ochtend. 

  Lees verder..


 • 08okt
  HELP! Mijn markt droogt op! Hoe in te spelen op een veranderende wereld?

  2789834281

  Iedere organisatie heeft er tegenwoordig mee te maken: veranderende markten. Of het nu gaat om een verzadigde markt of om concurrentie vanuit een andere hoek, bedrijven dienen hierop in te spelen.   De Alg. Directeur van Koninklijke Tichelaar Makkum deelt graag zijn ervaringen met ons en we gaan in op de WEconomy.

  Lees verder..


 • 30sep
  Bezoek vliegbasis Leeuwarden!

  2-bewapende-f-16s-van-vliegbasis-leeuwarden-in-de-lucht klein

  Vliegen, verdedigen, zelf het stuur in handen ook in de lucht. Wie droomt daar nou niet van. Voor de medewerkers van Vliegbasis Leeuwarden is het hun dagelijkse praktijk. En wij mogen een blik werpen achter de schermen.

  Lees verder..


 • 17sep
  Schuif aan bij het Groot Liwwadder Diner!

  GLD-vierkant

  Op donderdag 17 september verandert de Tweebaksmarkt in Leeuwarden in een groot openluchtrestaurant voor maar liefst duizend gasten. Je geniet deze avond van een (h)eerlijk driegangen-menu. Gemaakt van producten uit de eigen regio.

   

   

  Lees verder..


 • 01jul
  Simply RED – zomeravond netwerkevent te Harlingen op heel bijzondere locatie!

  schip 7 kleinOp deze zomeravond netwerken wij op het enige nog opererende radiozendschip in de wereld.  Aan boord van dit unieke schip gaan wij een hapje eten en drinken. Hiermee starten wij op een bijzondere manier de zomerperiode. Onze gastheer is Peter Fransz van BrandDogs en Pan European Radio. Hij zal ons meenemen in de geschiedenis van de radio en het lichtschip.

  Het schip is knalrood! Het thema voor deze avond is dan ook ‘simply RED’. Alle aanwezigen worden verzocht een item met rood te dragen! Tot dan.

   

  Lees verder..


 • 10jun
  'Internationaal zakendoen in veranderende markten' tijdens de Week van de Ondernemer!

  logo_WvdO_2011

  ‘Vervelend, van die dingen die je dagelijkse handel verstoren. Of je nou ondernemer of multinational bent – slecht weer, politieke onrust, een crisis: vervelend is het.’ (NRCQ – Annemarie Sterk)

  Volg tijdens de Week van de Ondernemer onze break-out sessie over de invloed van de veranderingen in politiek, opinies, wetgeving en interne onrust op uw internationale bedrijfsvoering.

  Als trotse partner van de WVDO nodigen wij u van harte uit voor dit evenement en onze break-out sessie. Gebruik onze relatiecode FQBH3074 dan kunt u gratis deelnemen.

  Lees verder..


 • 19mei
  Interactieve bijeenkomst – met prof. dr. Erik Scherder – Beweeg naar een beter (bedrijfs)resultaat!

  scherder_brein_vp_final2_tcm9-409685
  Laat je hersenen niet zitten.
  Laat u uitdagen door key-note speaker de heer prof. dr. J.A. Scherder o.a. bekend van De Wereld Draait Door.

  Tom van ’t Hek is moderator / presentator deze middag. Deze interactieve bijeenkomst richt zich op een breed publiek. Waarbij de boodschap draait om bewegen van ons lijf en de gevolgen in positieve zin, bewegen van mensen, jong, oud, ondernemend en minder ondernemend. Mensen die in organisaties bewegen en die organisaties laten bewegen.  

  Lees verder..


 • 21apr
  Netwerkborrel 'Duurzaamheid in de praktijk' met businessclub Top of Holland en WTC Leeuwarden

  the top of holland businessclub logo klein

  Wij organiseren een netwerkbijeenkomst i.s.m. The Top of Holland businessclub. Jaap de Vries van DZyzzion vertelt over

  ‘Duurzaamheid in de praktijk’

  Deze bijeenkomst is voor leden en niet leden van de twee genoemde businessclubs! Aanmelden is noodzakelijk.

  Voorafgaand aan deze borrel kunt u deelnemen aan het programma van de WTC Business Academy ‘Exporteren kunt u ook’. Hier zult u alle ins- en outs van export leren kennen door praktijkverhalen van echte ondernemers. Ronald Agricola van Dutch Perfect, Hans-Henk Wolters van ECM en Wybe Wiekema van WagenaarDiary b.v. zullen over de export ervaringen van hun bedrijven spreken, ondersteund door coaches met jarenlange praktijkervaring.

  Lees verder..


 • 25mrt
  High Wine bij TEL – Het zakenevent voor Noord-Nederland

  high-wineOp dag 2 van het netwerkevent TEL laten wij u graag verrassen door de wijnen van wijnhandel Wielinga en heerlijke hapjes gemaakt door de brigade van Restaurant élevé.

  Mondvermaakjes gemaakt met lokale pure ingredienten. Naast de wijnen wordt ook Oldehove bier geschonken. Hoe lokaal wilt u het hebben bij TEL netwerkevent te Leeuwarden.

  Lees verder..


 • 24mrt
  High Tea met 5 businessclubs tijdens TEL Het zakenevent voor Noord-Nederland

  Leden van 5 bHigh-tea-standaardusinessclubs in Friesland en genodigden van de Kamer van Koophandel komen bijeen voor een High Tea en wine tasting op het WTC plein tijdens de zakenbeurs TEL. Leden van de Commerciele Club Zuid Friesland, De Commerciele Club Friesland, de Commerciele Club Noord-West Friesland, Kamer van Koophandel met hun deelnemers aan de Exportcarrousel, CNCH en van de organiserende partij: World Trade Center Leeuwarden!

   

  Maak kennis met de exportcarrousel, laat u verwennen met een kopje koffie of thee en een zoete versnapering. Wielinga wijnhandel laat ons verschillende soorten wijn proeven. Let wel puur proeven waarbij de glaasjes klein maar fijn zijn.

   

   

  Netwerken pur sang!

  Lees verder..


 • 19feb
  Feestelijke avond – WTC leden. Together we build a brighter future!

  blueball smallWe achieve breakthroughs by inspiring and connecting people.

  Tijdens deze avond laten wij ons inspireren door het gedachtegoed &Samhoud. Het buffet wordt klaargemaakt door de brigade van Michelinester Restaurant Elevé. Het is niet meer mogelijk u hiervoor aan te melden. Alle seats zijn gereserveerd.

  Lees verder..


 • 02dec
  Crowdfunding laat hype-fase achter zich

  OneplanetcrowdKapitaal ophalen bij publiek groeit als kool: van 2,5 miljoen in 2011 via crowdfunding naar 100 miljoen dit jaar voor  honderden ondernemers. De media staat er bol van. Over hoe het werkt, hoe succesvol het is en hoe het soms niet werkt! Crowdfunden levert niet alleen geld op maar ook marketing en een schare aan investeerders die hun klanten worden. Wat is crowdfunding écht, welke mogelijkheden biedt het ondernemers, is het zo simpel als het lijkt en hoe kunt u het succesvol inzetten?

  Onze gastsprekers deze avond zijn Maarten de Jong van Oneplanetcrowd en Mark Lenssen van Zorgfunders

  Lees verder..


 • 27nov
  Internationaal in 1 dag. Groei is in the air … netwerkborrel

  download

  Wij nodigen de leden van de WTC Businessclub die niet internationaal actief zijn van harte uit voor de afsluitende borrel van het programma Internationaal in 1 dag. Het dagprogramma richt zich expliciet op de internationale ondernemer. Een prachtige gelegenheid voor al onze leden om te netwerken.

  Lees verder..


 • 27nov
  Internationaal in 1 dag! Groei is in the air ……

  Industrie Noord-Nederland wordt uitgedaagd. Een programma alleen voor bedrijven met exportambities!

  Afbeelding1

  Lees verder..


 • 27okt
  Rondleiding Penitentiaire Inrichting Leeuwarden – De Marwei

  PI Leeuwarden foto

  De PI locatie De Marwei is bijzonder. Hier worden mensen onvrijwillig opgesloten met een bepaald doel. Van kruimeldief tot moordenaar. Van relatief klein misdrijf tot zware criminaliteit. Een locatie waar wij een rondleiding krijgen. Een bezoek dat veel indruk op u zal maken. 

   

  Lees verder..


 • 10okt
  WTC Nederland – Golf Event

  imagesGolf is steeds meer een instrument geworden voor relatiebeheer. Samen op de golfbaan vertoeven schept een sterke onderlinge band, is gezond én gezellig.

  Lees verder..


 • 25sep
  "Samen halen we alles er uit"- Een terugblik op het bedrijfsbezoek Omrin

  Image and video hosting by TinyPic

  “Omrin wil toonaangevend zijn in inzameling, terugwinning van grondstoffen en productie van duurzame energie.” Hun visie is: “Passie voor kringloop”

  Het is u misschien wel eens opgevallen, de bevlogenheid waarmee Omrin-medewerkers met duurzaamheid aan de slag zijn. Waar zij ook mee bezig zijn, iedereen bij Omrin heeft er oog voor. 

  Lees verder..


 • 25jul
  Ondernemersavond bij Friese Ballonfeesten

  FBF_logo-1kleiner

  Kom naar de speciale  “Ondernemersavond” bij de Friese Ballonfeesten.

  Ontmoet leden van de Ondernemersvereniging Skarsterlân en andere ondernemersverenigingen uit de samengevoegde gemeente De Friese Meren. Daarnaast zijn door Quick uitzendbureau – één van onze WTC leden – diverse andere businessclubs aangeschreven om hieraan deel te nemen.  Ook wij- als leden van World Trade Center Leeuwarden – zijn van harte welkom.

  Lees verder..


 • 18jun
  WK Voetbal Nederland tegen Australië

  wk-2014-brazilie_logoOranje gekte op grote hoogte in Leeuwarden.

  Op woensdag 18 juni is het WK in Brazilië in volle gang. Zowel Nederland als Australië zijn, samen met Chili en Spanje, ingedeeld in Poule B van de groepsfase van het WK 2014. Het groepsfase duel tussen Nederland en Australië wordt gespeeld op woensdag 18 juni 2014 in het stadion van Porte Alegre.

  Lees verder..


 • 18jun
  Slotmanifestatie Exportcarrousel 'Grenzeloos groeien met export'

  downloadGraag attenderen wij u op de slotmanifestatie “De Export Draait Door” van de eerste Friese Exportcarrousel ‘Grenzeloos Groeien Met Export’, op woensdag 18 juni a.s. Tijdens dit evenement presenteert een aantal deelnemers hun exportplannen en ronden wij de eerste Exportcarrousel af. World Trade Center Leeuwarden is een nieuwe partner in dit initiatief en ondersteund met de inzet van de Matchmaking Tool en uiteraard met kennis en ervaring. 

  Lees verder..


 • 04jun
  GROEI, hét thema bij de Week v/d Ondernemer

  imagesHet grootste ondernemersevent van Nederland staat dit jaar volledig in het teken van Groei. Tientallen sessies en workshops met topsprekers uit het bedrijfsleven, de politiek, media en wetenschap die u helpen uw bedrijf topfit te maken.

  Lees verder..


 • 16mei
  Internationale Advocaten Spreekuur – World Link for Law

  top_worldlinkSpreek vrijblijvend in één op één gesprekken advocaten uit de hele wereld.

  Wie internationaal zaken doet, krijgt te maken met de lokale wetgeving en regels. Ieder land kent zijn eigen regels bij bijvoorbeeld het aanstellen van een importeur of een agent. Contracten zijn nodig. Ook bij het openen van een eigen kantoor, het aangaan van een licentieovereenkomst of een franchisecontract is juridische ondersteuning noodzakelijk.

  Lees verder..


 • 08mei
  Kaatsclinic

  kaatsclinic

  Altijd al eens zelf willen kaatsen of in ieder geval de spelregels uitgelegd willen krijgen? i.s.m. de Commerciële Club Leeuwarden organiseren wij het kaatsevenement.

   

  Op donderdag 8 mei krijgt u van ervaren trainer Bouwe de Boer een kaatsclinic op een schitterend gelegen locatie in Leeuwarden. De clinic wordt gegeven op het kaatsveld van Leeuwarden: L.K.C. Sonnenborgh.

   

  Lees verder..


 • 24apr
  Thematische bijeenkomst: Bedrijfsbezoek Lamb Weston

  Lambweston producten

  Wereldwijd vindt men frietjes lekker. Hoe komt de aardappel voor friet van het veld op de vork? Lamb Weston maakt diepgevroren aardappelproducten en appetizers. Dat doen zij met liefde en vakmanschap. Ze zitten al sinds 1920 ‘in de aardappelen’ en besteden veel aandacht aan het continu verbeteren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe producten.

  Dat gaan wij merken als wij in Oosterbierum worden rondgeleid.

  Lees verder..


 • 03apr
  Quick uitzendburo Event – Gevolgen Sociaal Akkoord

  Logo-Quick kleiner De gevolgen van het Sociaal akkoord voor de werkgever. Quick Uitzendburo, Carriere Sprong, Bouw en Civiel nodigen u graag uit voor de Quick / WTC netwerkbijeenkomst met als thema “Sociaal Akkoord, gevolgen voor u als werkgever”.

  Lees verder..


 • 19mrt
  High Tea tijdens TEL Dé zakenbeurs voor Noord-Nederland

  tel High TEa

  I.s.m. de Commerciële Club Zuid Friesland, de Friese Export Club en dit jaar ook met de Commerciële Club Noord-West Friesland organiseren wij voor de tweede maal een High Tea tijdens TEL. Vorig jaar hadden wij maar liefst 130 bezoekers! 

  Wij bieden met deze High Tea een bijzonder moment om te netwerken onder het genot van een kopje thee of koffie en een zoete versnapering. 

  De High Tea vindt plaats tussen 15.00 uur en 16.00 uur op het WTC plein.

  Lees verder..


 • 13feb
  Innovaties en ontwikkelingen op gebied van aardgaswinning

  NAM-logo-beeldmerk-diapositief

  De NAM is van zeer grote betekenis voor de noordelijke economie. Niet alleen omdat er 1850 mensen werken en een groot aantal toeleveranciers er actief voor is, maar ook omdat het bedrijf jaarlijks vijfhonderd miljoen euro investeert in de gaswinning. Ook voor de Nederlandse economie is de NAM buitengewoon belangrijk: de gaswinning brengt de overheid jaarlijks 15 miljard euro in het laatje. De nieuwste ontwikkelingen maken dat de verwachting van de NAM is nog zo’n 50 jaar gas te kunnen produceren. De inhoud van deze avond spitst zich toe op de technologische innovaties bij aardgaswinning, energie transitie en transitie van fossiel naar niet-fossiel gebruik (duurzame energie).

  Lees verder..


 • 16jan
  Nieuwjaars(inloop)borrel – Impact Culturele Hoofdstad 2018 met muziekoptreden en CCF en CCZF

  logo2018Een nieuw jaar, een nieuw geluid. Het duurt nog even voordat het 2018 is, maar de organisatie wordt nu al ingericht om het geweldige programma waarmee Leeuwarden en onze regio zich wereldwijd presenteert te verwezenlijken. Wat brengt culturele hoofdstad 2018 ons? Paul Visschedijk, interim kwartiermaker en voorzitter van de Raad van Toezicht  van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, heeft ons deze avond hier meer over verteld. Vervolgens geven wij de vloer aan Justus Werle (zanger en advocaat bij Trip Advocaten). In deze inloopborrel participeerden de Commerciële Club Friesland, de Commerciële Club Zuid Friesland.

  Lees verder..


 • 12dec
  Thematische bijeenkomst: Internationale criminele netwerken – goed georganiseerde misdaad

  human_trafficking_by_me19leela1Overleven en vervolgens hebzucht en macht zijn beweegredenen van mensen om de criminaliteit in te gaan. Na een korte schets van de welvaartsverdeling over de wereld en de beweging die dat veroorzaakt van arm naar rijk gaat onze inleidster in op drie concrete cases. Case 1: Nigeria – internetcriminaliteit, Case 2: Mensensmokkel uit China en Case 3: over het voormalig Oostblok in combinatie met de transportsector.
  De link wordt gelegd tussen de onderwereld en de bovenwereld. Wat kunnen wij ervan leren en hoe voorkom je als bovenwereld ondernemer dat je ongewild zaken doet met de onderwereld.

  Lees verder..


 • 08nov
  Seminar: USA opent – Kansen in de Food & Agro sector

   

  amerikaanse vlag

  WTC Leeuwarden organiseerde in samenwerking met Innexus en de Dutch American Chamber of Commerce een ‘Food and Agro’-seminar om de schakels in het proces van deze sector inzichtelijk te krijgen en de kansen aan te geven voor de Nederlandse ondernemers.

  Lees verder..


 • 17okt
  MetaalUnie – WTC BC – MKB – FEC: Intrigerend Rusland

  (St Basil's Cathedral and Spassky Tower, Red Square)

  Volgens het Financieel Dagblad van 10 oktober 2013 is Nederland de op twee na grootste buitenlandse investeerder in Rusland. Volgens de cijfers van de Dutch Trade Board (DTB) groeit de wederzijdse handel met zo’n 10% per jaar. De Nederlands – Russische betrekkingen staan op dit moment door verschillende incidenten onder druk. Met als gevolg verscherpte invoerregels voor o.a. bloemen, groente en vlees. Welke gevolgen heeft dit voor u?

  Lees verder..


 • 03okt
  Bezoek ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer – Unesco Werelderfgoed in Noord-Nederland

  WoudagemaalOntdek de kracht van STOOM. Bezoek het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Beleef de kathedraal van stoom! Een magistrale belevenis, wereldberoemd en een veelzijdige locatie. In 1920 is het Woudagemaal door koningin Wilhelmina geopend. Het is het grootste stoomgemaal TER WERELD wat nog werkt. Nog steeds zorgt het monumentale gemaal bij hoge waterstanden voor droge voeten in Friesland. De ‘kathedraal van stoom’ pompt dan maar liefst vier miljoen water per minuut vanuit de Friese boezem naar het IJsselmeer.

  Lees verder..


 • 20sep
  Sporten, ontbijten en netwerken. Een optimale start van een succesvolle werkdag!

  imagesOp vrijdagochtend 20 september om 7.00 s’ochtends gaan wij sporten bij Bewegingscentrum Leeuwarden. Eerst een uurtje bewegen en daarna aan een gezond ontbijt. Vervolgens gaat wij fris en fruitig aan het werk.

  Lees verder..


 • 26jul
  WTC businessclub bijeenkomst in combinatie met Ondernemersvereniging Skarsterlân en Friese Ballonfeesten

  FBF_logo-1kleinerDe Friese Ballonfeesten staan al jaren in de top van toonaangevende zomerfestiviteiten in Nederland. jaarlijks komen er dan ook maar liefst ruim 20.000 bezoekers in Joure. Ook tijdens de 28e editie, van 24 tot en met 28 juli, hoopt de organisatie weer zo’n grote groep enthousiaste toeschouwers te mogen begroeten en te laten genieten van al het vermaak dat de Friese Ballonfeesten te bieden hebben. Het grootste ballonevenement, een internationaal kleurenspektakel van formaat!

  Lees verder..


 • 27jun
  Thematische bijeenkomst: Ruilhandel de oplossing voor de crisis? TradeXchange en econoom Ad Broere als key-note speaker

  Een lokale ruileconomie (Engels: trade exchanging economy) is een economie die is gebaseerd op directe of indirecte ruilhandel. Vroeger werden de goederen en diensten in een lokale ruileconomie direct geruild. Tegenwoordig betalen de deelnemers in een lokale ruileconomie elkaar meestal in een interne munt (complementaire munteenheid, complementary currency), zodat de activiteit niet beperkt hoeft te blijven tot één-op-één ruilhandel. 

  Lees verder..


 • 16mei
  WTC Business Club Inloopborrel toegespitst op anders presenteren met CCZF, MKB Ned. Nrd en Onderneem 't in Fryslân

  Met de combinatie van de CCZF, Onderneem ’t in Fryslân, leden MKB Nederland Noord en de WTC Businessclub bieden wij ondernemers een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Inloopborrels zijn voor leden, introducés en ook open voor niet leden, met een podium om een ervaring te delen of een vraag aan de groep te stellen als bij Hyde Park Speakers Corner. Daar mag sinds 1872 iedereen legaal mensen toe spreken. Het enige wat niet mag is het bezigen van obsceen taalgebruik. Dat laatste geldt bij ons uiteraard ook. Deze borrel is toegespitst op anders presenteren: niet gericht op uw aanbod maar gericht op de wens van uw klant.

   

  Lees verder..


 • 25apr
  Thematische bijeenkomst: Bedrijfsbezoek – Rentex Floron te Bolsward

  Rentex Floron is het grootste zelfstandige wasserijbedrijf van Nederland en is gespecialiseerd in het verwerken van textiel uit de gezondheidszorg. Maar zij zijn meer dan dat. Zij bieden een totaalpakket op het gebied van textielbeheer en het reinigen daarvan. Daarbij is hun motto: ‘Taking care together’. Samen met u als opdrachtgever zorgen zij voor een optimale comfort en hygiëne voor patiënten en bewoners. Een indrukwekkend logistiek schoonmaak proces die wij als leden van de WTC Businessclub kunnen aanschouwen. 

  Lees verder..


 • 05apr
  Gezamenlijke borrel SC Cambuur, de Commerciële Club Leeuwarden en BC WTC Leeuwarden bij Cambuur

  Op vrijdag 5 april wordt er door SC Cambuur in samenwerking met het WTC Leeuwarden en de de Commerciële Club Leeuwarden een borrel georganiseerd. De borrel is voor leden van de drie businessclubs. Na de borrel en het buffet wordt de wedstrijd van SC Cambuur tegen FC Oss gespeeld en kunnen wij die bijwonen.

  Lees verder..


 • 27mrt
  Business High Tea op het WTC Businessclub plein bij Trade Experience Leeuwarden met Commerciële Club Zuid Friesland en MKB Nederland Noord

  logoTEL - kopieTijdens Trade Experience Leeuwarden organiseren wij op het WTC Businessclub plein een High Tea. Een moment voor onze leden om te netwerken, een moment die wij graag combineren met MKB Nederland Noord en de Commerciële Club Zuid Friesland. Vroeg in de middag kunt u onder het genot van een kopje thee of koffie en een zoete versnapering netwerken en vervolgens de stands van onze leden op het plein bezoeken!

  Lees verder..


 • 28feb
  Hoe overleeft u de crisis? Leiders van en voor de toekomst. (Roos Geerinck)

  images (1)

  Misschien heeft u nog geen direct effect van de crisis op uw bedrijfsvoering gemerkt. Maar dat er andere tijden zijn aangebroken voor ondernemers is nu wel duidelijk. Om de andere tijden een hoofd te bieden, is simpelweg anders doen niet voldoende. Echt veranderen vergt een andere aanpak, een nieuwe kijk op zaken.

  Lees verder..


Andere activiteiten
 • 16nov
  Business Meets University: Creating Success in the North (RUG)

  Heeft u als ondernemer, bedrijf of organisatie een vraagstuk?Wilt u bijvoorbeeld een product vernieuwen, of een nieuw product ontwikkelen? Wilt u een andere doelgroep benaderen, of beter gebruik maken van (social) media? Of wilt u zich gewoon laten inspireren door de volgende generatie professionals?

  Meld u zich dan aan voor:

  Business Meets University: Creating Success in the North
  Datum: Donderdag 16 november 2017, 14:30 – 19:00 uur
  Locatie: Duisenberggebouw, Zernike Campus

  Lees verder..


 • 15nov

 • 15nov

 • 01nov

 • 11okt

 • 11okt

 • 10okt
  Masterclasses Groningen Gezonde Stad – Healthy Ageing Network Northern Netherlands

  Vanaf 10 oktober starten een serie masterclasses rondom het thema Groningen Gezonde Stad. Hoogleraren, lectoren en docenten van de RUG, het UMCG en de Hanzehogeschool Groningen geven in de maanden oktober en november colleges over de kenmerken en eigenschappen van gezonde steden. Deze colleges vinden plaats in de Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14. De masterclasses zijn bedoeld voor iedereen die het interessant vindt, dus neem je vrienden en collega’s mee!

  Lees verder..


 • 09okt
  WTC Handelsmissie Polen

  Heeft u internationale ambities en wilt u snel de juiste contacten leggen in Polen? Ga dan mee op deze handelsmissie. Wij werken nauw samen met verschillende partijen waaronder ons eigen WTC netwerk, ambassades, consulaten en andere handelsbevorderende organisaties. De handelsmissie is voor grote en kleine ondernemers. Deze handelsmissie vertrekt in de vroege avond van 9 oktober 2017 vanaf Groningen Airport Eelde naar Gdansk en in de namiddag van 13 oktober 2017 wordt teruggevlogen naar Nederland.

  Lees verder..


 • 27sep

 • 22sep
  AGRO SHOW, Polen | 22 – 25 september 2017 handelsmissie

   

  The largest outdoor agricultural exhibition in Europe

  Onze collega’s van het World Trade Center Twente organiseren een gemeenschappelijk paviljoen op de Agro Show gecombineerd met een matchmakingprogramma. Op basis van een ingediend bedrijfsprofiel worden individueel gesprekken geregeld op de beurs.

  Voor meer informatie, bezoek de website of bel met Freerk Faber: 074 2915604.

  Lees verder..


 • 13sep

 • 13sep

 • 11sep
  Profiteer van de kansen die BIG DATA bieden!

  Laat de data voor je werken. Hoe kunnen we Big Data gebruiken?

  Vormt Big Data een bedreiging of kunnen we deze data inzetten om onze verkoop te vergroten?

  Lees verder..


 • 05jul

 • 05jul

 • 28jun

 • 19jun
  WTC Handelsmissie Denemarken / Zweden

  Bent u ondernemer met internationale ambities? En wilt u snel de juiste contacten leggen in Zweden en Denemarken? Ga dan mee met onze uitgaande handelsmissie naar Zweden en Denemarken van 19 tot en met 22 juni 2017.

  Lees verder..


 • 14jun

 • 11jun
  5e Friese handelsmissie naar China in juni 2017

  logo

   

  First Class Business Travels & Provincie Fryslân organiseren van 11 tot en met 18 juni 2017 de vijfde handelsmissie naar de provincies Sichuan en Heilongjiang in China.
  De RVO missievoucher kan hiervoor aangevraagd worden.

  Lees verder..


 • 07jun

 • 31mei

 • 19mei

 • 18apr
  Friese handelsmissie naar World Dairy Expo & Summit in China

  logo

   

  First Class Business Travels & Provincie Fryslân organiseren van 18 tot en met 26 april 2017 de vierde handelsmissie naar de provincie Heilongjiang.
  De RVO missievoucher kan hiervoor aangevraagd worden.

  Lees verder..


 • 27mrt
  Mini MBA – Mijn Onderneming Internationaal

  schema-mini-mba

  Het Executive Programma “Mini MBA – Mijn Onderneming Internationaal” is een maatwerkprogramma voor ondernemers, managers, consultants en executives die internationaal (willen) opereren.

  Lees verder..


 • 24mrt
  Spreekuur internationaal ondernemen

  internationaalGemeentehuis Smallingerland
  (8.30 – 16.00 uur)

  Wilt u met uw bedrijf ook groei realiseren door te gaan exporteren of focus en structuur aanbrengen bij uw export- activiteiten? Loopt u ook rond met vragen over internationaal zakendoen? U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse markt te betreden.

  Lees verder..


 • 02mrt
  Zakendoen in Denemarken en Zweden – Valkuil? Of een gat in de markt?

  stockholm-zweden

  Deze executive course geeft deelnemers achtergrondinformatie over Denemarken en Zweden en neemt door middel van een stappenplan de ondernemer aan de hand bij de voorbereiding voor het exporteren naar Zweden en Denemarken.

  Lees verder..


 • 09feb
  International Business Meeting – Lille

  rev3daysOp 9 en 10 februari 2017 vinden de REV3 Days plaats in Noord-Frankrijk, een regio die op het gebied van innovatie als voorbeeld kan dienen voor andere regio’s in EU landen. WTC Lille is mede organisator van deze twee dagen. En de World Trade Centers in Nederland ondersteunen dit initiatief van harte en attenderen u hier graag op.

   

   

  Lees verder..


 • 20jan
  De Euraziatische Economische Unie: een markt van 180 miljoen mensen!

  De Euraziatische regio maakt een proces van economische integratie door. Sinds 2015 zijn vijf landen in deze regio deel van de Euraziatische Economische Unie gaan uitmaken.
  De EEU, die bestaat uit Rusland, Kazachstan, Wit-Rusland, Armenië en Kirgizië, betekent een aanzienlijke versimpeling van de toegang tot de markt.

   

  Lees verder..


 • 18jan
  Internationaal spreekuur!

  world-trade-center-noord-nederland-spreekuren

  Loopt u rond met vragen over internationaal zakendoen?

  U doet al jaren zaken in het buitenland en hebt een aantal vragen? U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse markt te betreden? U wilt focus en structuur aanbrengen bij uw export-activiteiten?

  Lees verder..


 • 04jan
  Noordkrachtig – Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland

  nn-noorkrachtig-kleinTraditiegetrouw luiden ondernemers en bestuurders uit Noord-Nederland gezamenlijk het nieuwe jaar in. Initiatiefnemer Stichting Noord-Nederland en haar sponsoren doen dat in 2017 op woensdag 4 januari in MartiniPlaza in Groningen.

  Lees verder..


 • 09dec
  Op 21 september werd Alice in Colombia gekidnapt! Voorbereiden op en omgaan met reisrisico's in uitdagende gebieden.

  Samen met de experts van Proximities werken wij foto vliegtuig en bus manaan een programma waarin u en uw exportmanager(s) getraind worden op het kunnen inschatten van situaties in uitdagende regio’s. U bewust zijn van uw situatie en vervolgens kunnen acteren in plaats van reageren. Effectief en veilig opereren.

  Lees verder..


 • 08dec
  Friese exportclubbijeenkomst bij WTC lid MPC Industries

  MPC logoOp 8 december is de Friese Exportclub te gast bij MPC Industries in Gorredijk (Badweg 38). “Groei in export” en de “Bedrijfsfilosofie” die het mogelijk maakt om met meerdere nationaliteiten onder één dak samen te werken en te komen tot een goed bedrijfsresultaat staan centraal deze avond.

  Lees verder..


 • 08dec
  Iran, het land waar niks mag maar alles kan (Twente)

  Iran is een voor velen nog gesloten boek; een mysterieus land met een dubbele standaard. Aan de ene kant streng Islamitisch met een religieuze en staatsrechtelijke ‘Supreme Leader’ en een sterk centraal geleide economie.

   

  Lees verder..


 • 01dec
  Mijn bedrijfscontinuïteit in gevaar? Waar loop ik risico? (incl. ISO 9001:2015 norm)

  Risks aheadEen Export Excellence programma met real life crisis case!
  Een praktische risicomanagementaanpak die aansluit op de ISO9001:2015 – en waarmee u in uw internationaal zakendoen succesvoller kunt zijn.

   

   

  Lees verder..


 • 21nov
  Trump en uw export naar Amerika – Welkom bij de lezing van Amerika-deskundige Willem Post!

   

  Willem Post spreekt over de verkiezing van Trump!foto-willem-post

  De VS is één van onze belangrijkste handelspartners, waarbij Nederland als handelsland gebaat is bij soepele wetgeving. Toch doet Trump’s motto ‘America first’ vermoeden dat hij andere plannen heeft. De heer Willem Post, als Amerika-deskundige verbonden aan het Instituut Clingendael, geeft zijn visie.

  Lees verder..


 • 21nov
  Zakendoen in de Verenigde Staten na de verkiezingen? Met Amerika-deskundige Willem Post.

  Vlag USA Het Noord Amerikaanse werelddeel blijft een ongelofelijke aantrekkingskracht houden voor Nederlandse ondernemers. Bij een aantal zaken moet je wel stil staan wil je succesvol gaan exporteren naar de USA.

   

   

  Lees verder..


 • 20nov
  Friese handelsmissie Sichuan & Heilongjiang, China

  logo

   

  First Class Business Travels & Provincie Fryslân organiseren van 20 tot en met 27 november 2016 de derde handelsmissie naar de provincie Heilongjiang.
  Inschrijven kan tot 21 oktober 2016! De RVO missievoucher kan hiervoor aangevraagd worden.

  Lees verder..


 • 08nov
  Promotiedagen Noord-Nederland

  World Trade Center Leeuwarden – Center for Export & Import – staat aanstaande 8 en 9 november op de Promotiedagen Noord-Nederland!

  Met meer dan 600 deelnemers en 25.000 bezoekers behoort de Promotiedagen tot de grootste zakelijke evenementen van Nederland.

  Kom ons bezoeken bij stand 6053

  promotiedagen2

   

  Lees verder..


 • 08nov
  China Business Week (RVO)

  Doet u zaken in China of heeft u belangstelling om uw activiteiten uit te breiden naar China? Kom dan naar de China Business Week van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 november. Op dinsdag 8 november bij WTC Leeuwarden.

   

  Organisator:

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken

   

  Deelname aan de China Business Week is gratis.

  rvo-china-business-week

  Lees verder..


 • 30okt
  Eerste training/handelsmissie vanuit Iran naar Nederland (EUmanage)

  Van zondag 30 oktober tot en met 6 november brengt een handelsdelegatie uit Iran bezoek aan Nederland. Deze handelsmissie vanuit Iran naar Nederland wordt verzorgd door EUmanage in samenwerking met Tradeport, WTC World Trade Center and Asre Iranian.

  handelsmissie-vanuit-iran

  Lees verder..


 • 28okt
  Spreekuur internationaal ondernemen

  internationaalGemeentehuis Smallingerland
  (hele dag)

  Wilt u met uw bedrijf ook groei realiseren door te gaan exporteren of focus en structuur aanbrengen bij uw export- activiteiten? Loopt u ook rond met vragen over internationaal zakendoen? U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse markt te betreden.

  Lees verder..


 • 21okt
  Deadline inschrijfdatum Friese handelsmissie China

  De inschrijfdatum voor de handelsmissie naar Sichuan & Heilongjiang, China van 20 tot en met 27 november 2016 sluit op vrijdag 21 oktober 2016

  Lees verder..


 • 06okt
  Opfriscursus Duits: 'De Ümlaut op de U'

  Berlijn01A.d.h.v. overeenkomsten en verschillen tussen Nederlands en Duits wordt op verfrissende en efficiënte wijze de Duitse grammatica opgehaald. Elke Nederlander heeft Duits op de middelbare school geleerd, echter velen zijn het juiste gebruik van de grammatica vergeten.

  Lees verder..


 • 29sep
  Duitslanddag – Dé dag over zakendoen in Duitsland

  logo-duitslanddag

  Op do. 29 september 2016 organiseert de Duits-Nederlandse
  Handelskamer (DNHK) in samenwerking met Euler Hermes de tweede editie van de Duitslanddag! De eerste Duitslanddag in 2015 trok ruim 800 bezoekers, werd trending topic op twitter en creëerde een platform voor kennisuitwisseling en het leggen van contacten tussen partners en bezoekers.

   

  Lees verder..


 • 23sep
  WTC BA Rusland en de Eur Aziatische Economische Unie

  rode-plein-moskou-ruslandRusland staat echter niet meer op zich zelf. De Euraziatische Unie is inmiddels een functionerende organisatie geworden die ook kansen biedt.

   

   

   

  Lees verder..


 • 15sep
  Cuba Business Dialogue: Exchanging views in trade and investment

  cuba fietsOntmoet de Cubaanse minister van Buitenlandse Handel en Investeringen, de heer Rodrigo Malvierca Díaz op 15 september 2016!

  Vanwege dit kansrijke, voor ons onverwachte bezoek aan Nederland, hebben wij het WTC Business Academy programma: ‘Cuba, een uitdagende nieuwe markt’ verplaatst naar 25 november 2016.

  Cuba staat wereldwijd in de belangstelling.

  Lees verder..


 • 13sep
  WTCA GA2018 – eerste sponsorbijeenkomst

  Sponsoren en sponsoren ‘to become’ worden op deze eerste sponsorbijeenkomst geïnformeerd over het prestigieuze project wat in april 2018 gaat gebeuren. Noord-Nederland / Leeuwarden wordt in 2018 drie dagen lang hét centrum van internationale handel. Evert Jan AlgiersIn dat jaar vindt de General Assembly van de World Trade Centers Association voor het eerst in de Friese hoofdstad plaats.

  Lees verder..


 • 07sep
  Grenzeloos groeien met export, samen de wereld rond!! – Najaar 2016 – Scoor nieuwe kansen met export

  Exportcarrousel VI
  Vele Friese bedrijven maken hun internationale ambities al waar, echter blijft er altijd ruimte over om nieuwe markten te ontdekken. Wilt u voor het eerst uw product exporteren? Of wilt u uw markt uitbreiden?

   

  Lees verder..


 • 01sep
  WTC Business Academy Programma's 2016-2017

  Combi fotos WTCBA

   

   

  WTC Business Academy organiseert in samenwerking met experts uit de universitaire- en HBO-wereld én het bedrijfsleven meerdaagse Executive Courses en eendaagse trainingen. Daarbij krijgt u een schat aan informatie over alle aspecten van internationalisering.

  Lees verder..


 • 01jun
  Bedrijvenmarkt AgrifoodTop 2016

  Agri Food

  Op 1 juni 2016 vindt de Agrifoodtop plaats, het netwerk evenement voor de Nederlandse agri-en foodsector, wederom in hotel de Wageningsche Berg te Wageningen.

  Dit evenement valt samen met de Annual-conference van TIFN. In het totaal verwachten wij rond de 400 bezoekers.

  Lees verder..


 • 23mei
  Handelsmissie Canada: Toronto en het grootste matchmaking event Centrallia

  vlag CanadaDe World Trade Centers in Nederland organiseren samen met Handelsroute.nl een ondernemersreis naar Toronto en het lead generation event Centrallia in Winnipeg.

   

  Lees verder..


 • 20mei
  Water- en milieutechniek in China. Succesvol verkopen.

  Water-treatment-4-China2-539x285Een programma van de WTC Business Academy:

  De markt voor water- en milieutechnologie in China is enorm, en groeit elk jaar met zo’n 20-25%. De snelle economische opkomst van China heeft zijn tol geëist op de kwaliteit van het water, waardoor inmiddels ruim 60% van het water in China te vervuild is om drinkwater te produceren. Ook de luchtvervuiling heeft schrikbarende vormen aangenomen, met naar schatting 1,6 miljoen doden per jaar – 4400 per dag – als gevolg.

   

  Lees verder..


 • 19apr
  De exportambities van Water Alliance

  Foto uitnodiging 19 april FEC 2Waarom de Water Alliance deelnam aan een handelsmissie naar China en bezoek aan de nieuwe locatie van Wetsus en Water Applicatie Centrum. 

  Op dinsdag 19 april is de Friese Exportclub te gast bij de Water Alliance in Leeuwarden.

  De Water Alliance is een uniek samenwerkingsverband tussen overheid, kennisinstellingen én bedrijfsleven op het gebied van water technologie in Nederland. Veelvuldig is de Water Alliance in het nieuws met bedrijven en activiteiten die zich richten op innovatieve en duurzame watertechnologie die wereldwijd vermarkt wordt.

  Lees verder..


 • 19apr
  Handelsmissie naar Harbin, Heilongjiang

  Afbeelding1In navolging van een succesvolle handelsmissie aan de provincie Heilongjiang afgelopen december wordt in april 2016 een handelsreis naar deze Chinese provincie georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van deze reis is deelname en bezoek aan de World Dairy Expo in Harbin.

  Lees verder..


 • 15apr
  BE SMART! BE INTERNATIONAL!

  Banner Be Smart Be International met helder kleuren en tekst

  Hét event van 2016 als het gaat om internationalisering in Noord-Nederland!
  Vanaf 08.30 uur tot 13.15 uur staan topranking sprekers en inhoudelijke workshops voor u op het programma. Bovenal zal het gaan plaatsvinden op het TT-circuit in Assen tijdens de kwalificatietrainingen van het WK Superbike!

  Lees verder..


 • 30mrt
  Bedrijvendag Ambassadeursconferentie in Den Haag

  Ambassadeursconferentie

  Op 30 maart a.s. vindt de Bedrijvendag plaats. De Bedrijvendag is onderdeel van de Ambassadeursconferentie die het ministerie van Buitenlandse Zaken jaarlijks voor ambassadeurs en consuls-generaal organiseert.

   

  Lees verder..


 • 24mrt
  Exportcarrousel V Friesland – voorjaar 2016 – SCOOR NIEUWE KANSEN MET EXPORT

  plaatje 5e Exportcarrousel

  Vele Friese bedrijven maken hun internationale ambities al waar, echter blijft er altijd ruimte over om nieuwe markten te ontdekken. Wilt u voor het eerst uw product exporteren? De Exportcarrousel Grenzeloos Groeien Met Export is een initiatief van de provincie Fryslân en de hogescholen NHL en Stenden, met ondersteuning van World Trade Center Leeuwarden Center for Export & Import. De exportcarrousel biedt de exporterende MKB’er die nieuwe kansen willen creëren, de mogelijkheid om in 6 maanden een adviesrapport op te stellen. Ook als ervaren exporteur liggen er voldoende kansen. Binnen het project ‘Exportcarrousel’ legt u uw plannen en ideeën voor aan internationale studenten die op een specifiek land een exportbeleidsplan gaan maken, specifiek gestoeld op uw bedrijf en uw manier van werken.

  Lees verder..


 • 22mrt
  Ontmoet ons bij Business Contact Dagen Noord – met Duitsland expert (DNHK) en High Beer

  combi BCDN en standBezoek ons op 22 en 23 maart 2016 bij de BCDN op stand 4117 en op het WTC plein.
  Kennis maken? Internationale ambities? Even bijpraten over de laatste ontwikkelingen van uw business? Meer willen weten over ons en het internationale netwerk? Laatste ontwikkelingen horen? In contact gebracht worden met andere leden? Interesse in kosteloze coaching op het gebied van internationaal zakendoen? Kennis maken met onze coaches? U bent van harte welkom!

  Lees verder..


 • 18mrt
  GRENZELOOS 2016 – Noord-Nederland & Duitsland

  2016_Grenzeloos2016_websiteOn March 18 an afternoon full of opportunities for entrepreneurs, knowledge institutions and local government representatives from the Northern Netherlands and Northern Germany will be organised. The casual atmosphere offers plenty of opportunity for conversation, to link up with the right business partner and/or to be inspired by various speakers. Because of the international character, the language of the event will be English.

   

  Lees verder..


 • 17mrt
  Business Course: Iran, het land waar niks mag maar alles kan

   

  Iran main picture kleiner

  Het langverwachte akkoord tussen Iran en de zes wereldmachten is eindelijk bereikt. Deze ontwikkeling opent de weg voor ondernemers uit Nederland.

   

   

   

  Lees verder..


 • 24feb
  Het ondernemerscongres “Meet the Startups”

  Logo-meetthestartups kleinst

   

  Ondernemerschap in deze tijd heeft een nieuwe invulling gekregen, de crisis hebben we achter ons gelaten en de tijd is rijp voor nieuwe impulsen en ontwikkelingen. Voor de versterking van bestaande ondernemingen zijn er nieuwe businessmodellen en samenwerkingsvormen nodig. Startups en ZZP-ers brengen een nieuwe dynamiek in het Nederlandse ondernemerslandschap. Zo ook voor het bedrijfsleven in Friesland.

  Lees verder..


 • 09feb
  Internationaal watertechnologie matchmaking event in Leeuwarden

  Op 9 februari, een dag voor de EIP Water Conference, vindt in Leeuwarden de Water Match 2016 plaats.logo's
  Water Alliance en het Enterprise Europe Netwerk organiseren dit evenement om Nederlandse watertechnologie bedrijven in contact te brengen met buitenlandse partijen om samenwerkingspartners te vinden en de internationale ontwikkeling van hun bedrijf of product verder te brengen.

  Lees verder..


 • 11dec
  Zakendoen in Rusland & de Euraziatische Economische Unie

  kremlin_st._basils-russia

  Een programma van de WTC Business Academy:

  Bij deze course ligt de focus op Rusland en de Euraziatische Unie, een spannend en onbekend gebied voor veel ondernemers. Het huidige Russische boycot van een aantal branches houdt niet in dat de markt volledig gesloten is.

  Lees verder..


 • 06dec
  Handelsmissie Sichuan & Heilongjiang, China – Provincie Fryslan

  China 2

  De afgelopen jaren heeft de Provincie Fryslân succesvolle handelsreizen naar China (Chengdu & Liyang) georgani-seerd. Voor 2015 is er besloten wederom een gecombineerde handelsreis te organiseren naar China.

  Er worden tijdens deze handelsmissie bezoeken gebracht aan Chengdu (Sichuan) en Harbin (Heilongjiang).
  De delegatie zal geleid worden door de Gedeputeerde Klaas Kielstra.

   

  Hierbij willen wij u graag uitnodigen voor deelname aan de: 

  handelsmissie naar China van 6 t/m 13 december 2015

  Lees verder..


 • 16nov
  Ontdek het potentieel van Turkije – Food & Agro sector

  Handel-TurkijeTrade mission for export Companies in de Food en Agro sector’

   

  De jaren 2004 tot en met 2011 waren voor de Turkse economie  fantastische jaren en in het jaar 2012 heeft deze enorme groei zich enigszins gestabiliseerd. Toch wordt verwacht dat Turkije dit jaar wederom tot één van de snelst groeiende economieën van Europa zal behoren. De verwachtingen in Turkije zijn groot en ondanks dat de economie vorig jaar iets minder hard gegroeid is, is de Turkse potentie enorm!

  Lees verder..


 • 06nov
  Mijn markt stroomt over ! Is uw verdienmodel future-proof ?

  o-INNOVATION-facebook-300x200Een programma van de WTC Business Academy:

  In samenwerking met Nieuwe Businessmodellen organiseert WTC BA een interactieve course betreffende de nieuwste theorieën op het gebied van verdienmodellen. Hier houdt het echter nog niet bij op. Centraal in deze course zal staan hoe u als ondernemer kuntscoren met deze modellen. Aan de hand van relevante voorbeelden uit de praktijk zal u, als ondernemer, een beter beeld hebben in hoe u meer waarde uit uw klant kan halen.

  Lees verder..


 • 03nov
  Ontmoet ons bij de Promotiedagen Noord-Nederland

  Logo promotiedagen noordnederland

  Graag ontmoeten wij u op 3 en 4 november 2015.  Met meer dan 550 deelnemende bedrijven en circa 25.000 bezoekers in twee dagen is de Promotiedagen hét zakelijke evenement van Noord-Nederland. Welke kansen biedt World Trade Center Leeuwarden Center for Export & Import voor u en uw bedrijf?

  Lees verder..


 • 28okt
  SMA Hanzehogeschool Sales Event Noord Nederland : Get New Business – met o.a. Evert Jan Schouwstra

  Beelmerk Sales Event Noord Nederland
  Sales-professionals en ondernemers worden dagelijks geconfronteerd met veranderende marktsituaties, nieuwe klantwensen én verschillende vormen van concurrentie. Commercie is een enerverend vakgebied! De SMA helpt salesprofessionals en commercieel managers en ondernemers graag om nieuwe inzichten te verwerven en direct toe te passen in de praktijk. Daarom organiseert de SMA een aansprekend Salescongres, met als thema de ‘Get New Business’.

  Lees verder..


 • 16okt
  Spreekuur Duitsland (met DNHK)

  Bent u succesvol onderweg in Nederland maar op zoek naar marktexpansie? Of vraagt u zich af hoe u meer uit de Duitse markt kunt halen? Maak dan gebruik van de Duitsland spreekuren die de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in samenwerking met het WTC Leeuwarden organiseert.

   

  export

   

  Lees verder..


 • 08okt
  HELP! Mijn markt droogt op! Hoe in te spelen op een veranderende wereld?

  2789834281

  Iedere organisatie heeft er tegenwoordig mee te maken: veranderende markten. Of het nu gaat om een verzadigde markt of om concurrentie vanuit een andere hoek, bedrijven dienen hierop in te spelen.   De Alg. Directeur van Koninklijke Tichelaar Makkum deelt graag zijn ervaringen met ons en we gaan in op de WEconomy.

  Lees verder..


 • 01okt
  Martijn Aslander #jongensditkantochveelmakkelijker spreekt in Leeuwarden

  LossDit jaar heeft  Lions Leowardia het voor elkaar gekregen om een spreker van formaat naar Leeuwarden te halen op
  donderdag 1 oktober 2015. De bijeenkomst is in de avond en start om 20.00 uur.

  Lees verder..


 • 23sep
  Masterclass: 'Food, Planet, Energy & Life' (VHL)

  plaatje WexpoWelke rol en impact heeft ‘ Food, planet, energy and life’ op de internationale ontwikkelingen? Hoe gaat uw organisatie om met internationalisering (globalization and glocalization) toegespitst op de dagelijkse praktijk. Mondiale waardeketens en meer.

   

  Het Nederland Centrum voor Handelsbevordering biedt bij de World Expo te Milaan de mogelijkheid de Masterclass ‘Food, Planet, Energy & Life’  te volgen. World Trade Center Leeuwarden en Hogeschol VHL (Van Hall Larenstein) hebben het voor elkaar gekregen dat het NCH de masterclass in Leeuwarden bij Hogeschool VHL verzorgt voor studenten en ondernemers!!

   

  Lees verder..


 • 23sep
  Ronde tafel bijeenkomsten India

  India ondersteunende foto 2bIndia biedt veel kansen. Maar India wordt soms ook ervaren als een land van geschreven en ongeschreven regels. Ondernemers die de eerste stappen hebben gezet of die van plan zijn dit te gaan doen, weten vaak niet waar ze moeten beginnen en wat een vruchtbare aanpak is. Onder leiding van een aantal professionals gaan wij samen met u in gesprek over ondernemerschap in India. In de ochtend voor starters op deze markt. In de middag voor ondernemers die reeds zakendoen in India

  Lees verder..


 • 23sep
  De Duitslanddag – DNHK

  DuitslanddagOp 23 september 2015 organiseert de DNHK in De Fabrique in Utrecht de eerste Duitslanddag.

  De Duitslanddag is dé dag voor Nederlandse ondernemers die zaken doen in Duitsland om informatie in te winnen en contacten te leggen. De dag is vooral gericht op mkb-ondernemers die al enige tijd in Duitsland actief zijn. Aan de hand van presentaties, workshops en seminars worden zij geïnformeerd over de meest uiteenlopende aspecten van het zakendoen met de oosterburen. Ook actuele branche-ontwikkelingen komen tijdens de Duitslanddag aan bod. 

  Lees verder..


 • 15sep
  Spoedcursus: Etiquette voor Duitsland

  a16468ad80Goed gedrag is „in“. Zakenpartners die op de hoogte zijn van de juiste manier van zaken doen in Duitsland hebben ongetwijfeld meer succes op de Duitse markt. Toch kunnen misverstanden tussen Duitse en Nederlandse zakenmensen gemakkelijk optreden. Dit seminar geeft inzicht in de belangrijkste culturele verschillen in de Nederlands-Duitse zakenwereld.

  Lees verder..


 • 01sep
  Exportcarrousel Scoor Nieuwe Kansen Met Export – voor ondernemers!

  CHINA-DECEMBER-2012-EXPORT-REVIEW-300x300

  Het bedrijfsleven in Friesland, Drenthe en Groningen exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Deze export biedt bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. Nieuwe series van de exportcarrousel gaan in september 2015 van start. In Friesland voor de vierde keer, in Drenthe voor de tweede keer en in Groningen voor de eerste keer.

  Lees verder..


 • 29jun
  Zakendoen met Tsjechie

  17099448600_367a26e7be_o

  Op 29 juni is er een delegatie van Tsjechische bedrijven in Nederland. De Kamer van Koophandel organiseert in haar kantoor in Rotterdam een middagprogramma waar u in gesprek kunt gaan met deze bedrijven.

  Lees verder..


 • 25jun
  Turkije: Rijk verleden, rijke toekomst

  Istanboelklein
  Deze executive course zal inzicht geven in de relevante politieke, economische en culturele ontwikkelingen in Turkije. Welke kansen biedt Turkije en hoe kunt u hierop inspelen? Waarmee moet u rekening houden wanneer u zakendoet in Turkije? Hoe bouwt u een distributienetwerk op? Deze en andere praktische vragen zullen worden beantwoord om u concrete handvatten te geven, waarmee u direct aan de slag kunt.

  Lees verder..


 • 10jun
  'Internationaal zakendoen in veranderende markten' tijdens de Week van de Ondernemer!

  logo_WvdO_2011

  ‘Vervelend, van die dingen die je dagelijkse handel verstoren. Of je nou ondernemer of multinational bent – slecht weer, politieke onrust, een crisis: vervelend is het.’ (NRCQ – Annemarie Sterk)

  Volg tijdens de Week van de Ondernemer onze break-out sessie over de invloed van de veranderingen in politiek, opinies, wetgeving en interne onrust op uw internationale bedrijfsvoering.

  Als trotse partner van de WVDO nodigen wij u van harte uit voor dit evenement en onze break-out sessie. Gebruik onze relatiecode FQBH3074 dan kunt u gratis deelnemen.

  Lees verder..


 • 03jun
  Eemsdelta Expo 3/4 juni 2015 ontmoet ons bij stand C56

  Banner Eemsdelta Expo 2015 NL

  Het is inmiddels in de Eemsdelta-regio een mooie traditie geworden. De maand juni staat in het teken van de EEMSDELTA EXPO. Het is dit jaar alweer de vierde keer, dat de vakbeurs in het hart van een economisch zeer sterk groeiende regio wordt georganiseerd. De combinatie van een gevarieerde  professionele vakbeurs en een seminar blijkt een formule die aanslaat. Het aantal beursdeelnemers steeg jaarlijks met ruim 20%. Als locatie voor de EEMSDELTA EXPO is gekozen voor Delfzijl.

  Lees verder..


 • 21apr
  Exporteren kunt u ook!

  int. sales

  Heeft u altijd al de buitenlandse markt willen bestormen met uw product maar is beginnen een grote stap? Misschien bent u al bezig met export maar verloopt dit nog niet zoals u wenst? Dan kan deze interactieve training u verder op weg helpen.

  Lees verder..


 • 06feb
  Boot Holland

  Een bruisend watersportseizoen begint op Boot Holland
  Boot Holland mag zich zo onderhand wel de belangrijkste Nederlandse beurs noemen aan het begin van het nieuwe watersportseizoen.

  Lees verder..


 • 05feb
  Exportcarrousel Grenzeloos Groeien Met Export – voor ondernemers!

  CHINA-DECEMBER-2012-EXPORT-REVIEW-300x300

  Het bedrijfsleven in Friesland, Drenthe en Groningen exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. Nieuwe series van de exportcarrousel gaan van start. Friesland trapt af op 5 februari 2015 en Drenthe start weer in het najaar.

  Lees verder..


 • 22jan
  Caravana

  De grootste kampeerbeurs van Nederland!

  Lees verder..


 • 11dec
  WTC Business Academy – China in een nieuw perspectief

  china-flag “Ieder mens heeft een gebruiksaanwijzing. Neem uitvoerig de tijd om die van de Chinezen te bestuderen en je kunt goed zaken met hen doen.”
  René Hoekstra, course manager.

  In deze course wordt de tijd genomen verschillende thema’s te behandelen die van belang zijn voor bedrijven die interesse hebben in exporteren naar China.

  Lees verder..


 • 10dec
  Noord-Nederlandse Landbouwbeurs – Slim boeren is vooruit zien

  landbouw

  WTC Expo organiseert de grootste Noordelijke landbouwvakbeurs over techniek, innovatie en inspiratie in de agrosector. 10 tot en met 13 december 2014 bent u van harte welkom!

  Lees verder..


 • 06nov
  Nationaal Export Event 2014 bij World Trade Center Rotterdam

  Nationaal Export eventInvesteren in internationaal succes staat centraal deze dag. Naast een wervelende Export Draait Door Show met Rens de Jong, bieden wij u een boeiend dagprogramma met tal van vooraanstaande sprekers. Daarnaast kunt u deelnemen aan interactieve workshops over actuele thema’s en adviesgesprekken aangaan met medewerkers van meer dan 30 Nederlandse Ambassades en specialisten van ING, DHL, Fenedex, RVO.nl en ExportSelect.

  Lees verder..


 • 19okt
  Sichuan en Liyang, China reis – Agrofood en Toerisme

  ChinaInteresse in uitbreiding van uw zaken in China? Ga mee met de missie van 19 oktober t/m 26 oktober 2014, gericht op marktorientatie / matchmaking naar de Chinese provincie Sichuan (vriendschapsrelatie van de provincie) en de Chinese stad Liyang (zusterstad van Leeuwarden). 

  Lees verder..


 • 15okt
  WTC Business Academy – De snelle opkomst van Azië en uw organisatie

  Volop kansen in Japan en Zuid-KoreaPudong-Oost-Azië

  De recente snelle bedrijfs-ontwikkelingen in beide landen wordt geschetst. Deze ontwikkelingen zijn er geheel op gericht de mondiale invloed van Japanse en Zuid-Koreaanse bedrijven zo snel en zo sterk mogelijk te vergroten, waarbij men op zoek is naar geschikte partners in Europa en (Noord)Nederland. 

  Lees verder..


 • 26sep
  MUSIAD Dutch-Turkish Business Forum

  kleinerMüsiad Nederland organiseert op 26 en 27 september 2014 in Den Haag een uniek Turks-Nederlands Business Forum. Vertegenwoordigers van allerlei branches en bedrijven uit West-Europa en Turkije komen bij elkaar om van gedachten te wisselen en zakelijke mogelijkheden te onderzoeken. Bij het Business Forum zijn ook diverse politici betrokken. Een aantal Ministers uit Turkije en Nederland zullen aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

  Lees verder..


 • 19sep
  WTC Business Academy – De snelle opkomst van Azië en uw organisatie

  Volop kansen in Japan en Zuid-KoreaPudong-Oost-Azië

  De recente snelle bedrijfs-ontwikkelingen in beide landen wordt geschetst. Deze ontwikkelingen zijn er geheel op gericht de mondiale invloed van Japanse en Zuid-Koreaanse bedrijven zo snel en zo sterk mogelijk te vergroten, waarbij men op zoek is naar geschikte partners in Europa en (Noord)Nederland.  

  Lees verder..


 • 25jul
  Ondernemersavond bij Friese Ballonfeesten

  FBF_logo-1kleiner

  Kom naar de speciale  “Ondernemersavond” bij de Friese Ballonfeesten.

  Ontmoet leden van de Ondernemersvereniging Skarsterlân en andere ondernemersverenigingen uit de samengevoegde gemeente De Friese Meren. Daarnaast zijn door Quick uitzendbureau – één van onze WTC leden – diverse andere businessclubs aangeschreven om hieraan deel te nemen.  Ook wij- als leden van World Trade Center Leeuwarden – zijn van harte welkom.

  Lees verder..


 • 30jun
  Road Show Latin America – NCH en WTC's Nederland

  media_xl_1052157Als Nederlandse ondernemer met interesse in de Latijns Amerikaanse markt ontmoet u natuurlijk graag andere ondernemers met dezelfde sector- of landenfocus. Tegelijkertijd krijgt u graag inhoudelijke diepgang en nieuwe zakelijke inzichten van experts. Voor deze ondernemers organiseren het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) en de Nederlandse World Trade Centers (WTC) deze bijeenkomst over Latin America.

  Lees verder..


 • 24jun
  Road2Germany – Toegangspoort naar zakelijk succes

  plaatje wtcl site

  Duitsland is met 82 miljoen inwoners de grootste consumentenmarkt en de industriële spil van Europa. Duitsland beschikt over een goede economische structuur. Door de gunstige ligging en goede infrastructuur biedt het land gemakkelijk toegang tot aangrenzende groeimarkten. Duurzaamheid, energie, industrie en de dienstensector, spelen een belangrijke rol in de Duitse economie.

  Lees verder..


 • 18jun
  Slotmanifestatie Exportcarrousel 'Grenzeloos groeien met export'

  downloadGraag attenderen wij u op de slotmanifestatie “De Export Draait Door” van de eerste Friese Exportcarrousel ‘Grenzeloos Groeien Met Export’, op woensdag 18 juni a.s. Tijdens dit evenement presenteert een aantal deelnemers hun exportplannen en ronden wij de eerste Exportcarrousel af. World Trade Center Leeuwarden is een nieuwe partner in dit initiatief en ondersteund met de inzet van de Matchmaking Tool en uiteraard met kennis en ervaring. 

  Lees verder..


 • 18jun
  Water Alliance presenteert WaterCampus Business Café

  waterbuisjes website

   

   

   

  Op woensdag 18 juni organiseert de Water Alliance een WaterCampus Business Café over export en handelskansen voor Nederlandse watertechnologie bedrijven in Noord-Amerika. Tijdens deze middag worden vragen zoals: ‘Wat is er allemaal mogelijk?’, ‘Waar liggen de kansen?’ en ‘Welke risico’s loopt de ondernemer die zijn nek uitsteekt en wie is hem al voorgegaan?’ specifiek ingevuld voor Canada en de Verenigde Staten.

  Lees verder..


 • 04jun
  GROEI, hét thema bij de Week v/d Ondernemer

  imagesHet grootste ondernemersevent van Nederland staat dit jaar volledig in het teken van Groei. Tientallen sessies en workshops met topsprekers uit het bedrijfsleven, de politiek, media en wetenschap die u helpen uw bedrijf topfit te maken.

  Lees verder..


 • 22mei
  Nederlands Duits ondernemerstreffen over 'Sensortechniek'

  vlag nl dsNino Hochbau, IHK Osnabrück en de Kamer van Koophandel organiseren voor de vijfde keer een Nederlands Duits ondernemerstreffen.

  Het thema is “Ontwikkelingen & Trends in de sensortechniek”.

  Bij deze bijeenkomst zullen zowel Nederlandse als Duitse bedrijven aanwezig zijn en de bijeenkomst is dan ook tweetalig. Het doel van deze bijeenkomsten is om de Nederlandse en Duitse ondernemers te informeren en kennis met elkaar te laten maken.

  Lees verder..


 • 16mei
  Internationale Advocaten Spreekuur – World Link for Law

  top_worldlinkSpreek vrijblijvend in één op één gesprekken advocaten uit de hele wereld.

  Wie internationaal zaken doet, krijgt te maken met de lokale wetgeving en regels. Ieder land kent zijn eigen regels bij bijvoorbeeld het aanstellen van een importeur of een agent. Contracten zijn nodig. Ook bij het openen van een eigen kantoor, het aangaan van een licentieovereenkomst of een franchisecontract is juridische ondersteuning noodzakelijk.

  Lees verder..


 • 28mrt
  Buitenlandse klanten vinden en binden: een roadmap naar exportsucces

  afbeeldingwebsite‘Een goede voorbereiding is het halve werk, ook in export. Verhoog uw kansen  op succes door een goede markt-, klant- en partnerselectie en leer van de
  ervaringen van anderen’.

  Lees verder..


 • 27mrt
  Grenzeloos 2014 – Noord-Nederland ontmoet Noord-Duitsland

  vlag nl ds

  Wilt u innovatieve collega-ondernemers uit Noord-Nederland en Noord-Duitsland ontmoeten en luisteren naar innovatie verhalen van andere ondernemers en kennisinstellingen?

  Lees verder..


 • 14mrt
  ‘Succesvol online zakendoen’ – Internationaal scoren met social media (II)

  Wil je meer new business genereren via social media? social-media1
  Wil je graag weten hoe je sociale media optimaal kunt inzetten voor je bedrijf op de internationale markt?

  Lees verder..


 • 07mrt
  Themadag Iran versus Noord-Nederland

  Iran

  KALTIC en DIBCI laten u inspireren door experts en international ondernemers. Ze zullen hun eerstehands ervaringen met u delen vanuit hun eigen ondernemingsavontuur in Iran. De focus hierbij is vooral succesvol te zijn bij het zakendoen in dit buitengewoon kansrijke land. Voor bedrijven is het van essentieel belang om te beschikken over de juiste informatie en een goed netwerk.

  Lees verder..


 • 07mrt
  Webinar: Op weg naar exportsucces'

  export2Volg het 20 minuten durend gratis webinar. Deze webinar linkt vervolgens naar het WTC Business Academy programma op 28 maart 2014. Let wel u hoeft voor deelname aan de webinar niet te reizen. U hebt toegang tot Internet nodig om deel te kunnen nemen. Schrijf u vrijblijvend in voor deze webinar via deze link.

  Lees verder..


 • 14feb
  WTC Business Academy – Rusland, uitdaging of onoverkomelijke hindernis

  rode-plein-moskou-rusland

  Uit diverse landelijke enquêtes is naar voren gekomen dat veel ondernemers kansen zien in Rusland. Omdat het land nog steeds een opkomende economie is vraagt het bewerken van deze markt veel voorbereiding. Voorkomen moet worden dat veel geld verloren gaat door onvoldoende kennis van de praktische kant van het zakendoen.
  De WTC Business Academy speelt hier met haar programma op in.

  Lees verder..


 • 07feb
  Boot Holland

  bootholland

  Een bruisend seizoen begint op Boot Holland!
  Boot Holland mag zich zo onderhand wel de belangrijkste Nederlandse beurs noemen aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Steeds meer werven en producenten kiezen voor deze beurs voor het presenteren van hun primeurs. Op de afgelopen editie in februari waren er dan ook maar liefst 50 wereldprimeurs te zien. De 24ste editie van Boot Holland is van 7 t/m 12 februari 2014.

  Lees verder..


 • 23jan
  Caravana

   

  CAR12-300x112

  In een lange karavaan trekken bedrijven en bezoekers uit binnen- en buitenland naar de grootste en drukst bezochte kampeerbeurs van Nederland. Van 23 tot en met 28 januari 2014 zal het WTC Expo Leeuwarden weer volledig bezet zijn door kampeerliefhebbers en heerste er een ultieme vakantiesfeer. De Caravana: een begrip op kampeergebied!

  Lees verder..


 • 11nov
  Regional Trade Mission to South Germany

  download

  Loopt u rond met nieuwe exportplannen en bent u op zoek naar de juiste contacten op de betreffende markt? Denk dan eens na over een marktoriëntatiereis. Dit is een snelle en effectieve manier om met de juiste partners in contact te komen. Van 11 tot en met 15 november 2013 organiseert de Kamer van Koophandel Noord-Nederland voor bedrijven en instellingen in Groningen, Friesland en Drenthe een marktoriëntatiereis naar Zuid-Duitsland.

   

   

  Lees verder..


 • 08nov
  Seminar: USA opent – Kansen in de Food & Agro sector

   

  amerikaanse vlag

  WTC Leeuwarden organiseerde in samenwerking met Innexus en de Dutch American Chamber of Commerce een ‘Food and Agro’-seminar om de schakels in het proces van deze sector inzichtelijk te krijgen en de kansen aan te geven voor de Nederlandse ondernemers.

  Lees verder..


 • 05nov
  Inbound Trade Mission Water Technology – WTC Winnipeg

  L1020928

  Een delegatie van 32 ondernemers uit Winnipeg, Manitoba Canada hebben deze avond 18 ondernemers en vertegenwoordigers uit het noordelijk bedrijfsleven ontmoet. Voor beide landen betreft het ondernemers werkzaam in de Water sector. Een avond die concreet nieuwe commerciële kansen voor beide landen heeft geboden.

  Onder toeziend oog van de Canadese ambassadeur in Nederland James Lambert, Wethouder Isabelle Diks en de Winnipeg Chamber of Commerce hebben World Trade Center Leeuwarden en World Trade Center Winnipeg deze avond een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om de samenwerking op gebied van handelsbevordering  te bekrachtigen. De samenwerking bestaat uit het uitwisselen van contacten, het initiëren van handelsmissies en het stimuleren van investeringen.

  Voor de foto’s genomen tijdens dit evenement verwijzen wij u graag door naar ons fotoalbum. 

  canada

  Lees verder..


 • 19okt
  Regional Trade mission China to Chengdu and Liyang

   

   

  chengdu

  De provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden hebben het initiatief genomen om van 19 t/m 27 oktober met een bestuurlijke- en handelsdelegatie af te reizen naar China. Kamer van Koophandel Noord-Nederland is gevraagd om voor deze reis de handelsdelegatie samen te stellen.

  Lees verder..


 • 08okt
  Week van de Ondernemer: Internationale ondernemen

  images

   

  Tijdens de week van de Ondernemer in Noord-Nederland organiseren MKB Nederland, ING en de Provincie Friesland een aparte dag in Leeuwarden voor bedrijven die internationaal actief zijn of de ambitie hebben dat te worden. Speciaal voor die bedrijven hebben we een inhoudelijk en inspirerend programma samengesteld met topsprekers, internationaal succesvolle ondernemers, landenspecialisten, ambassadeurs en vele adviseurs die u helpen uw internationale ambities waar te maken. Wilt u internationaal groeien met uw bedrijf, nieuwe markten ontdekken en letterlijk uw grenzen verleggen? Kom dan op 8 oktober naar het WTC. (John Jorritsma, Commissaris van de Koning Fryslân)

  Lees verder..


 • 04okt
  WTC Business Academy: Executive Course: Exporting to China

   

  china

  U bent ondernemer en u wilt gaan exporteren naar China of u bent hiermee al een aantal jaren bezig en u loopt steeds weer tegen dezelfde problemen aan? Met deze Executive course bieden wij u inside kennis aan, praktisch en meteen toepasbaar.

  Lees verder..


 • 19sep
  WTC Business Academy – Rusland, uitdaging of onoverkomelijke hindernis

  nl rus centrum

  2013 – het Nederland-Rusland jaar, een geweldig jaar om u verder te verdiepen in het zakendoen met Rusland.

  Lees verder..


 • 28jun

 • 05jun
  Futurallia 2013 Istanbul (WTC Twente, WTC Istanbul)

  Dit 2-daagse wereldwijde B2B matchmaking event opent voor u nieuwe deuren naar een markt waar Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azië elkaar ontmoeten. Gedurende twee dagen heeft u de kans om 16 vooraf geplande meetings te voeren met partners van uw keuze. Tevens biedt Futurallia u onbegrensde mogelijkheden om te netwerken en het zakendoen in Turkije te verkennen.

  FUTURALLIA SLOGANLI LOGO TR POZITIF

  Lees verder..


 • 26mrt
  WTC Businessclub plein bij Trade Experience Leeuwarden

  logoTEL - kopie

  Twee dagen succesvol netwerken met branchegenoten, bezoekers en collega bedrijven.

  Veel leden hebben vervolg gegeven aan onze oproep met ons het WTC businessclub plein te vormen op de beurs TEL. Trade Experience Leeuwarden – TEL mee in Zakelijk Noord-Nederland.  26 en 27 maart 2013 van 12.00 tot 22.00 uur – een beurs voor ondernemers.

  Leden van de WTC businessclub zijn uitgenodigd en worden nog steeds uitgenodigd om deel te nemen aan het WTC businessclub plein met een horecapunt en een aantrekkelijk programma. Nog geen lid? Het overwegen waard.

   

  Lees verder..


 • 07mrt
  Informatiebijeenkomst – ondernemerskansen India

  Bent u een ambitieuze MKB-ondernemer die op zoek is naar nieuwe groeimogelijkheden? Droomt u al jaren om uw product internationaal af te zetten? Of bent u op zoek naar significante kosten reducties in opkomende economieën? Dan is India misschien wel het land om uw bedrijf nieuwe mogelijkheden te bieden! Handelsmissie India

  Lees verder..